After-school: de ce este important si ce trebuie sa ii ofere copilului tau?

Atunci cand incepe anul scolar, una din grijile parintilor este cine va lua copilul de la scoala si cu cine va sta acasa pana acestia se intorc de la serviciu. Aceasta problema se pune in special atunci cand vorbim de copii de scoala generala sau chiar de gimnaziu. Daca ne numaram printre norocosii care au bunici disponibili, treaba este ca si rezolvata. Bunicii sunt cele mai de incredere persoane in grija carora ii putem lasa fara griji. Stim ca vor fi luati de la scoala, vor manca bine si isi vor face lectiile pana cand noi ne intoarcem de la munca. Dar ce facem atunci cand nu avem acest sprijin? Sunt numeroase familii in situatia asta. Din pacate, nici nu mai traim vremurile de altadata, cand mergea si cu “cheia de gat”. Traficul este de 10 ori mai intens, pericole de tot felul sunt prezente la orice colt de strada. Mai ales cand vorbim de copii pana in 10 ani, nici nu se pune problema de asa ceva.

Asadar, singura optiune este aceea de a apela la serviciile unui after-school. Aceasta optiune este, de fapt, mai importanta decat crezi. Exista multe institutii private care ofera un asemenea program, dar nu toate indeplinesc conditiile optime. Din fericire, in Bucuresti, exista Teddybar, scola si gradinita particulara, ce ofera si program afterschool sector 1. Aici poti regasi tot ceea ce este nevoie pentru ca cel mic sa aiba parte de educatie si supraveghere de calitate. Acest after-school dispune de activitati ce ofera copiilor diverse oportunitati de a invata noi abilitati, sa exploreze domenii diferite, de a descoperi poate talente nebanuite, in diverse domenii, si de a primi sustinere acolo unde este o nevoie mai mare.

Beneficiile inscrierii copilului la acest after-school sunt extrem de multe. In afara de faptul ca cei mici vor fi preluati de la scoala (este un serviciu optional), vor manca si isi vor face temele, vor avea zilnic activitati diferite, ceea ce ii va tine ocupati si nu ii va obliga pe parinti sa “umple” cu ceva timpul liber al copiilor. Astfel, copiii pot invata limba engleza si germana, pot invata pian, sah, balet, tenis de camp, inot, arta, Origami sau chitara. In afara de limbile straine, celelalte activitati sunt optionale, asa ca tu sau copilul va hotari ce ii place sa faca. Numeroase studii au demonstrat ca participarea la programe de after-school, bine structurate, si alte activitati au beneficii foarte bune asupra copilului, inclusiv dezvoltarea abilitatilor sociale, dezvoltarea emotionala si academica.

Programele de caliate de la Teddybar ii ofera copilului un spatiu sigur, sustinere excelenta, structura adecvata si rezultate exceptionale si pozitive din punct de vedere comportamental. De asemenea, copilul va avea sansa de a fi el insusi, de a invata ce sunt responsabilitatile si de a-si asuma sarcini pe care la va duce pana la capat.

Nu, after-school nu inseamna a-ti supraaglomera copilul, ci a-i oferi sansa la ajutor si educatie de calitate si activitati pe care, tie ca parinte, tinand cont ca trebuie sa mergi la munca, ti-ar fi greu sa i le pui la dispozitie. Asa ca, dupa ce tu termini serviciul, poti sta linisti, deoarece cel mic are temele facute, activitaile extra duse la bun sfarsit si tu iti poti petrece mai mult timp cu el la joaca.