Alege xenon h7 becuri led D1S 11000lm de la Gotek pentru masina ta

Becurile de tip xenon au castigat foarte mult teren fata de alte surse de lumina prezente la  automobile, mai ales de cand romanii au descoperit pasiunea de a conduce marca BMW.

Si eu am cumparat un set de xenon h7 becuri led D1S 11000lm de la magazinul online Gotek, de care sunt foarte multumit. Desi sunt foarte populare in randul pasionatilor, multi dintre prieteni mei inca nu stiu ce inseamana sau ai faruri cu “xenon” si de fiecare data trebuie sa le explic.

Farurile Xenon, intr-o maniera similara cu cea a halogenurilor, isi fac numele din gazul utilizat in interiorul becului. Functia de gaz este totusi complet diferita – gazul este vital in producerea luminii, in loc sa prelungeasca durata de viata a filamentului ca in cazul unui bec cu halogen.

In afara de iluminarea mai multor drumuri din fata, farurile xenon au, de asemenea, o durata de viata mai mare decat unitatile de halogen. Datorita schimbarii constante a temperaturii filamentului intr-un bec cu halogen, aceasta face ca acesta sa devina mai fragil si poate “sufla” in orice moment. Farurile Xenon nu au un filament, deci pot dura mult mai mult.

Cum functioneaza lumina xenon?

Dupa cum am precizat mai sus, luminile xenon sunt foarte diferite de halogeni si pot fi recunoscute pe drum datorita nuantei albastre pe care o dau. Ei folosesc un arc electric intre doi electrozi, mai degraba decat un filament, pentru a produce lumina si sunt adesea denumiti lampi de descarcare de inalta intensitate (HID). Se utilizeaza gaz de xenon, deoarece ajuta la stabilirea unui arc intre electrozii (si, prin urmare, la crearea luminii) la temperaturi mai scazute, dar devine mai putin important atunci cand becul ajunge la temperatura.

In ceea ce priveste cheltuielile cu energia, ele folosesc mai multa energie decat becurile cu halogen, dar o data ajunse la temperatura de functionare, acestea folosesc mai putina putere, ceea ce inseamna o incarcare mai usoara a alternatorului si un cuplu mai mic, necesar pentru a tine pasul cu cerintele de energie electrica. Becurile cu halogen au o putere de aproximativ 55 de wati, in timp ce becurile xenon trag aproximativ 35 de wati de putere.

O masina cu faruri xenon va avea de obicei numai grinzi mici xenon, iar grinzile inalte vor folosi inca luminile cu halogen, dar luminile bi-xenon inseamna ca masina foloseste becuri xenon pentru grinzi mici si mari.

Deci, in unele moduri becurile cu xenon sunt mai bune decat becurile cu halogen, deoarece ofera o luminozitate mai mare si o vizibilitate mai mare pentru sofer, dureaza de doua ori mai mult si consuma mai putina energie.

Exista o situatie similara atunci cand convertiti o masina de la halogen la unitati xenon. Daca un centru ITP considera ca, la verificarea masinii, acest kit instalat este omologat, atunci atata proprietarul, cat si masina vor avea unda verde de circulatie.  Cine doreste sa isi instaleze xenon pe automobil, ar trebui sa efectueze cercetari riguroase. Punctele cheie care trebuie luate in considerare sunt:

-Farul trebuie sa fie omologat de catre furnizor;

-Farul trebuie sa aiba capacitati de auto-curatare si auto-nivelare;

-Trebuie sa fie intretinut corespunzator (ca si in cazul oricarui alt far).

Desigur, atunci cand alegi sa instalezi faruri xenon pe masina ta exista o serie de avantaje si dezavantaje pe care le voi prezenta in maniera egala.

Avantajele:

-Durata de viata. Becurile cu xenon pot dura pana la 10 ani, fiind astfel o investitie foarte buna.
-Luminozitate. Luminile xenon sunt mai puternice decat cele generate de becurile cu halogen. Acest lucru ii avantajeaza pe toti cei care conduc.

Dezavantaje:

-Costurile. Daca cumparati o masina uzata, care are lumini xenon instalate de 10 ani, unitatile de inlocuire bune nu sunt asa de ieftine.

-Nu este la fel de eficient ca si unitatile LED.

Indiferent de cum ai privi situatia, a instala xenon pe masina ta este o investitie foarte  buna, mai ales daca esti posesorul unui autovehicul modern. Nu numai ca va arata mult mai bina masina, insa vei fi si mult mai vizibil pe drumurile prost iluminate, atat de catre trecatori, cat si de alte autovehicule.

Magazinul online Gotek.ro ofera o gama vasta de produse, de cea mai buna calitate la preturi foarte avantajoase!