Anvelope de clasa medie

Marcile de anvelope de clasa medie, cum ar fi Uniroyal, Kumho si Cooper, ar putea sa nu fie la fel de bine cunoscute ca branduri premium, insa inca investesc foarte mult in design si testare.

De exemplu, Falken a dezvoltat ceea ce spune că este un proces de fabricație de pionierat pentru a combate tentația nedorită, care este un zumzet persistent de pe șosea. Compania a numit această inovație Silent Core. Aceste anvelope au o spumă eter-poliuretanică aplicată în interiorul carcasei anvelopei. Stratul de spumă absoarbe sunetul și scade zgomotul.

Calitatea anvelopei de la clasa medie este “bună, dar performanța ar putea fi puțin compromisă. Materialele sunt aceleași, dar produsul nu utilizează cea mai recentă tehnologie disponibilă.

Acest lucru permite producătorilor să reducă costurile pentru a servi o gamă mai largă de clienți, inclusiv flote și dealeri care doresc să ofere utilizatorilor finali o alegere a unei anvelope mai ieftin.

Brandurile de mijloc pot apela la flotele care trebuie să înlocuiască anvelopele datorate deteriorării peretelui lateral înainte de a purta profunzimea benzii de rulare, dar doresc o calitate mai bună decât marcile ieftine.

Deseori, alegerea unei anvelope de dimensiuni medii poate însemna obținerea unei anvelope de marcă precum Kumho dar la un preț mai mic.

Andy Mathias de la Bridgestone indică faptul că firma Firestone se află într-un mediu stabil, oferind costuri reduse de operare, o gamă largă de dimensiuni ale pneurilor pentru majoritatea aplicațiilor, sprijin și consiliere a vânzărilor locale.