Apeleaza la Brutaru Transport, firma profesionista de transport animale!

Transportul cu animale vii este o munca ce trebuie insusita doar de persoanele competente in acest domeniu. Brutaru Transport a dovedit ca are toate atuurile in acest scop inca din 1991, fiind o firma de transport animale vii la nivel profesional, oferind atat curse interne, cat si externe. In prezent transportul cu animale vii pentru consum reprezinta o sursa importanta economica in Europa, iar Romania este printre exportatorii cei mai importanti. Crescatorii romani cunosc necesitatea de a avea un mijloc de transport de incredere in domeniu, iar Brutaru Tranport este firma ce poate oferi o astfel de siguranta. Oferind servicii de firma de transport animale este mai usor ca niciodata pentru un crescator de ovine, porcine sau bovine sa isi exporte animalele in conditii sigure pe distante mari.

Ce ofera acesta firma?
-se elaboreaza un plan de calatorie pentru a evita intarzierile inutile;
-se verifica daca animalele sunt apte pentru calatorie inainte de incarcare;
-se verifica vehiculul pentru orice eventuale defectiuni si se curata inainte de incarcare;
-incarcarea, transportul si descarcarea animalelor se vor face cu calm si fara graba;
-se folosesc pereti despartitori atunci cand, este necesara impartirea vehicului sau separarea animalelor in grupuri pentru a preveni caderea acestora;
-se va asigura animalelor suficient spatiu pe podeaua mijlocului de transport si spatiu deasupra animalelor;
-soferii vor conduce cu atentie si grija fata de animale;
-daca va fi necesar, soferii se vor opri si vor verifica animalele in timpul transportului.

Mijlocul de transport utilizat in transportul animalelor trebuie sa fie prevazut cu optiunile de siguranta pe care le prevede legislatia aflata in acest moment in vigoare. De asemenea, climatul in care vor sta animalele pe durata transportului trebuie sa fie curat si proaspat igienizat pentru a nu exista riscul ca animalele sa se imbolnaveasca in timpul transportului.
Incarcarea, transportul si descarcarea animalelor trebuie sa fie realizat cu foarte mare atentie si empatie fata de animalele care sunt transportate. Acestea pot fi foarte usor accidentate in timpul incarcarii, transportului sau descarcarii, motiv pentru care trebuie ca acest proces sa fie realizat cu foarte mult calm si doar de catre oameni cu experienta in acest domeniu de activitate.

Soferii care vor transporta animalele dintr-un loc in altul trebuie sa fie soferi cu foarte mare experienta, care au la activ cel putin 100.000 km parcursi.
Cand mutati animale, trebuie sa le transportati intr-un mod care sa nu le provoace rani sau suferinte inutile. Legea europeana care reglementeaza bunastarea animalelor in timpul transportului se aplica tuturor celor care transporta animale vii, vertebrate in legatura cu „activitatea economica” – adica o afacere sau un comert .

Pentru a va asigura ca miscarile animalelor dvs. sunt in conformitate cu legea, se recomanda urmatoarele masuri:
-planificati minutios calatoriile si mentineti durata la minimum;
-asigurati-va ca animalele sunt apte sa calatoreasca si sa fie verificate in mod regulat;
-asigurati-va ca instalatiile de incarcare si descarcare a vehiculului sunt construite si intretinute pentru a evita accidentarea si suferinta animalelor;
-asigurati-va ca cei care manipuleaza animalele sunt competente si nu utilizeaza violenta sau nicio metoda care poate cauza frica, vatamare sau suferinta.

Lucruri importante de retinut pentru transportul de bovine:
-Marimea si designul vehiculului de transport trebuie sa fie compatibile cu numarul de stocuri transportate.
-Vehiculul de transport trebuie sa fie in stare buna pentru a se asigura ca bovinele ajung la destinatie cu cel mai putin ranire si in cel mai scurt timp posibil.
-Carcasa de stoc trebuie sa fie bine conceputa astfel incat sa se reduca la minimum vanataile.
-O lada de stoc bine proiectata va avea o suprafata mare de contact neteda, fara proiectii pe care animalele se pot invarti.
-Spatiile trebuie sa aiba aproximativ 3 metri lungime (spatiile nu trebuie sa depaseasca 4 metri) pentru a oferi mai mult sprijin animalelor in timpul calatoriei si, astfel, sa reduca stresul si sa le permita adaptarea la transport mai usor.

Este recomandat ca urmatoarele clase sa fie transportate separat:
-viteii tineri;
-o vaca cu vitel;
-tauri adulti;
-bovine de marime diferita;
-femelele aflate in stadii avansate ale sarcinii.

Este important sa va asigurati ca aveti facilitati adecvate pentru a descarca vitele atunci cand le readuceti in proprietatea dumneavoastra. Un set de curti sau un mic padoc pentru a limita vitele in primele doua zile este esential.
Tinerea vitelor intr-un mic padoc sau un santier pentru primele doua zile va ajuta la stabilirea si calmarea lor. Acest pas initial este important pentru biosecuritatea proprietatii dumneavoastra.
Padocul sau curtea de exploatatie trebuie sa aiba o sursa de apa care sa fie accesibila tuturor animalelor. De asemenea, ar fi un loc bun pentru a-ti introduce vitele in unele fanuri, pentru a le aseza dupa transport.
Cand in sfarsit introduceti vitele in padocul mai mare, este mai bine sa continuati sa dati fan cel putin primele 2 zile, astfel incat rumena lor (stomacul) sa aiba timp sa se adapteze treptat la hrana pentru pasune.
Profesionalismul de care da dovada personalul angajat in cadrul acestei firme de transport, realizarea transportului de animale intr-un timp scurt si in cele mai bune conditii, dar si experienta avuta de catre toti cei care lucreaza in cadrul acestei firme sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care brutaru transport este firma care in acest moment ofera cel mai bun serviciu de transport animale.
Pentru a afla cat mai multe detalii despre aceasta firma dar si despre modalitatea in care se desfasoara procesul de transport al animalelor puteti oricand sa accesati site-ul acestei firme. Acest lucru il poti face accesand livestocktransport.ro