Aurul sau studiile?

Invatatura valoreaza cat aurul in multe privinte. In primul rand, stii mai multe, te adaptezi mai usor si implicit traiesti mai bine. Apoi o diploma iti asigura un post mult mai bine platit, o pozitie sociala buna si respectul celor din jur!

Studiile iti asigura accesul la aur. Nu neaparat ca te conduc catre o comoara, desi stiinta in sine face parte din categoria celor mai scumpe bunuri, ci iti ofera capacitatea de a cumpara aur, dupa ce obtii o slujba bine platita.

In dilema de mai sus m-am aflat luna trecuta si mi-a fost usor datorita anuntului citit pe site-ul oficial al celei mai serioase Case de amanet: cumpar aur.

Si lucrez si studiez simultan, fiindca nu am dorit ca familia mea sa suporte cheltuielile legate de obtinerea licentei. Am preferat cursurile de la distanta, sa ma duc doar la examene si sa am grija sa imi platesc la timp taxele de scolarizare, altfel toata munca mea se duce pe apa sambetei. Cand m-am inscris, mi s-a partu simplu ca „buna ziua”. Ce altceva am de facut, decat sa strang banii si sa ma impart intre serviciu si examene, gandeam atunci? Nu am luat in calcul urmatoarele aspecte:

-cresterea taxelor de scolarizare. In contractul anual nu se preciza clar ca suma semestriala este plafonata, prin urmare conducerea a dublat-o.
-taierile salariale. Am mizat pe o suma si m-am trezit cu una mult mai mica. Probabil as mai cauta o slujba, dar duc deja prea mult pe umeri un serviciu si o facultate!!!

Am avut noroc cu una dintre prietenele mele care gandeste practic mereu. In timp ce privea cutia plina cu bijuterii rupte din aur si din argint, mi-a spus:
-Acolo sunt studiile tale! Nu te mai plange ca nu ai bani de taxa!

La inceput am crezut ca isi bate joc d emine, pana mi-a povestit cum isi vindea sau amaneta mama ei banii sa le cumpere tot ce le trebuia in liceu. Apoi m-a condus pas cu pas sa inteleg ca studiile sunt cele mai importante, iar dupa ce le voi finaliza si voi avea un serviciu bine platit si stabil, pot umple cutia cu bijuterii la loc. In cazul in care nu apelez la Casa-amanet.com sa ma ajute, risc sa pierd toti cei trei ani in care m-am sacrificat muncind si invatand.
Am inteles ceea ce trebuia inteles si am inceput sa cantarim amandoua bijuteriile, dupa ce le-am asezat pe grupe, in functie de numarul de karate. Calculatorul online mi-a permis sa aflu de acasa suma pe care o aveam de primit. Imi permitea achitarea taxelor pe intregul an universitar si mai imi ramaneau bani sa petrec un Craciun fericit alaturi de cei dragi.
Mi-am facut programarea fara sa stau pe ganduri, iar prietena mea m-a insotit la ghiseul casei de amanet si a venit cu mine si la contabilitatea facultatii sa imi achit taxele pe cele doua semestre.

Acum stau in casa, unde este cald si bine si am inima usoara. Sunt fericita ca am ales corect, ca am prieteni minunati, care ma sfatuiesc ce este mai bine pentru mine, ca voi avea acces la bijuterii noi si frumoase de aur peste cativa ani!