Avantajele tiparului digital

Cererea din ce în ce mai mare de produse tipărite de înaltă calitate, personalizare și tiraj mai rapid au dus la o evoluție rapidă a industriei de imprimare. Astfel, noile tehnologii de imprimare, precum imprimarea digitală, au intrat pe piață și continuă să-și extindă prezența. Cu toate acestea, industria caută modalități de a combina beneficiile atât ale tehnologiilor digitale cât și ale celor convenționale.

Ce este tiparul digital?

Pe scurt, imprimarea hibridă combină mai multe tehnologii de imprimare și tehnici de conversie într-un proces cu un singur pas. Prin tipar digital se îmbină capacitățile metodelor de imprimare convenționale și digitale.

Avantajele cheie ale tiparului digital

Pentru a înțelege cât de important este un tipar digital și modul în care consolidează industria de imprimare, aveţi mai jos câteva beneficii cheie ale acestei inovații:

Deservirea unei părți mai mari a segmentului de piață

Un tipar digital vă permite să serviți o parte mai mare a segmentului de piață, deoarece puteți combina mai multe tehnici de imprimare și utiliza avantajele. Tiparul digital combină o suită de funcții avansate care vă permit să personalizați tirajele și să răspundeți cerințelor clienților. Avantajul? Puteți oferi clienților dvs. o gamă largă de aplicații și posibilități.

Productivitate crescută

Datorită cererii mari, este esențial să vă asigurați că procesul dvs. de imprimare este cât mai scurt posibil. Creșterea producției este un beneficiu esențial al tiparului digital. Acesta permite ca mai multă muncă să fie făcută într-un interval de timp mai scurt.
Majoritatea sarcinilor din cadrul procesului de imprimare cu tipar digital se realizează automat. Veți obține flexibilitate pentru a imprima un număr mai mare de tiraje scurte sau pentru a reduce costurile producțiilor pe rulajele mai mari.

Reducerea costurilor

În multe tipografii, când sunt combinate mai multe tehnici de imprimare și conversie, sunt necesare diferite mașini pentru a imprima un produs final. Cu imprimarea hibridă prin tipar digital, puteți imprima și converti produsele dorite mult mai rapid. După terminarea unei lucrări, puteți vedea imediat dacă produsul îndeplinește cerințele de calitate. Drept urmare, reduceți costurile de eșec.

Mai multe opțiuni

O tipografie care oferă servicii de tipar digital vă va oferi tehnici avansate de imprimare. Cu atât de multe opțiuni disponibile și o calitate înaltă a tiparului digital, nu există niciun motiv să nu alegeți tipărirea digitală.

Tipărirea digitală

Un tipar digital facilitează producția economică pentru volume mai mici de imprimare și opțiuni de informații variabile pentru ambalare și imprimare.
Tipărirea digitală este o metodă modernă de producție care produce imprimeuri din fișiere electronice. Aceasta presupune crearea produsului dorit pe un computer și apoi tipărirea directă pe materialul ales. Tipărirea digitală este o alternativă la metodele tradiționale şi elimină multe dintre etapele mecanice necesare imprimării convenționale.
Tipărirea digitală oferă mai multe opțiuni, caracteristici și flexibilitate decât metodele mai vechi, cum ar fi imprimarea offset. Astăzi, ne așteptăm ca materialele tipărite să fie calitative şi livrate rapid. Tipografiile au nevoie de un tipar digital pentru a putea produce o imprimare color eficientă, de înaltă calitate, în cel mai rapid interval de timp posibil.