Bucura-te de confortul prosoapelor de baie o perioada lunga de timp

Respectarea conditiilor de intretinere este un facor decisiv in mentinerea prosoapelor moi si catifelate o perioada cat mai lunga de timp. Acestea sunt printre cele mai utilizate materiale textile ceea ce inseamna ca prosoapele de baie se afla printre accesoriile care sunt cel mai des spalate. Spalarea in mod frecvent poate deteriora prosoapele de baie, fapt care se traduce printr-o senzatie neplacuta la atingere si faptul ca acestea nu mai sunt moi. In mod normal, durata de utilizare a prosoapelor de baie este de cel putin 2 ani de zile. Dupa aceasta perioada calitatile prosoapelor de baie incep sa scada chiar si in cazul in care acestea sunt intretinute corespunzator. Pentru ca perioada de utilizare sa fie cat mai mare trebuie respectate anumite sfaturi legate de modul de intretinere a prosoapelor de baie. Cu toate ca aceste sfaturi sunt simple si foarte usor de pus in aplicare ofera rezultate foarte bune.

5 sfaturi pentru prosoape moi, catifelate si care ofera relaxare maxima

Fie ca sunt utilizate dupa un dus rapid, baie fierbinte sau pur si simplu dupa ce spalatul pe maini sau pe ochi, prosopopul de baie trebuie sa fie moale, catifelat si placut la atingere. Adica, exact asa cum este in momentul in care este achizitionat dintr-un magazin de specialitate. Pentru ca aceste calitati sa fie oferite pentru o perioada cat mai lunga de timp trebuie respectate anumite sfaturi, 5 dintre acestea fiind prezentate in continuarea acestui articol.

1. Niciodata prosopul ud nu trebuie sa fie lasat in cosul cu rufe. Mucegaiul este unul dintre inamicii prosopului de baie. Acesta contribuie din plin la scurtarea duratei de utilizare a prosopului de baie. Pentru a preveni mucegairea prosopului de baie si scurtarea duratei de utilizare a acestuia niciodata nu trebuie lasat prosopul ud in cosul de rufe. Dupa fiecare utilizare a prosopului de baie acesta trebuie pus la uscat, fie pe caloriferul din baie, fie afara.

2. Prosoapele de baie trebuie spalate doar la programe special concepute pentru acestea. In momentul de fata, majoritatea oamenilor detin o masina de spalat. Una dintre cele mai comune greseli pe care o fac persoanele care detin masina de spalat este spalarea prosoapelor de baie impreuna cu alte articole vestimentare fara a respecta temperatura de spalare indicata pe etichetele prosoapelor de baie. Remedierea acestei probleme este foarte simppla, si anume: prosoapele de baie trebuie sa fie spalate separat de restul articolelor vestimentare. Pentru ca nu poti spala doar un singur prosop de baie este recomandat ca prosoapele de baie care trebuie spalate sa fie pastrate in cosul de rufe pana in momentul in care se aduna suficiente prosoape de baie pentru un ciclu de spalare la masina de spalat. Mare atentie! Asa cum am afirmat deja, prosoapele de baie nu trebuie sa fie ude in momentul in care sunt puse in cosul de rufe. Inainte de a fi depuse in cosul de rufe trebuie sa fie uscate. Masinile de spalat ofera o varietate mare de programe de spalare, programul pentru spalarea prosoapelor de baie fiind unul dintre acestea. Pentru ca acest program este special conceput pentru spalarea prosoapelor de baie acestea trebuie sa fie spalate doar cu ajutorul acestui program de spalare. In cazul in care masina de spalat nu este prevazuta cu un astfel de program atunci prosoapele de baie trebuie sa fie spalate la un program destinat materialului din care sunt confectionate prosoapele de baie. De asemenea, trebuie sa fie respectata temperatura de spalare treuta pe eticheta prosopului de baie.

3. Balsamul de rufe nu trebuie utilizat la spalarea prosoapelor de baie. Ignorarea acestui sfat face ca prosoapele sa fie mult mai aspre si sa isi piara din catifelarea pentru care sunt apreciate. Mirosul oferit de catre detergentul utilizat pentru spalarea prosoapelor de baie este mai mult decat suficient.

4. Uscarea prosoapelor de baie trebuie realizata in aer liber. Prosoapele de baie, la fel ca si articolele vestimentare trebuie sa fie uscate in aer liber pentru a se putea aerisi cat mai bine si pentrtu o uscare cat mai buna. In cazul in care prosoapele de baie sunt uscate pe calorifer nu vor mai fi la fel de pufoase cum sunt in cazul in care sunt uscate in aer liber. Apeland des la uscarea prosoapelor de baie pe calorifer se va reduce durata de utilizare a prosoapelor de baie.

5. Nu in ultimul rand, pentru ca prosoapele de baie sa fie cat mai placute la atingere si sa aiba culori cat mai intense este recomandat ca in momentul in care prosoapele de baie sunt spalate sa fie folosita si o cantitate mica de otet alb.

Concluzii

Prosoapele de baie de calitate superioara achizitionate dintr-un magazin de specialitate asa cum este https://www.sabaev.ro trebuie sa fie intretinute respectand intocmai sfaturile cu privire la modul de intretinere a prosoapelor de baie. 5 dintre aceste sfaturi sunt prezentate si in cadrul acestui articol.