Cartile motivationale – o metoda ideala de relaxare

Viata nu este tot timpul usoara, toti stim acest lucru, dar in momentele in care ne simtim depasiti de situatie, simtim ca viata noastra a ajuns intr-un punct in care stagneaza sau pur si simplu ne simtim fara folos, sa ne oprim putin din toata rutina cotidiana, sa tragem aer in piept si sa ne detasam de tot si toate. Pentru a evita momentele de oboseala psihica, este indicat sa ai parte de un ritual de relaxare, pe care ti-l poti face singur/a si care poate implica activitati usoare, elaxante, care iti fac placere, astfel incat sa uiti pentru moment de problemele pe care le ai sau carora simti ca nu le mai faci fata.

Personal, ma confrunt si eu cu astfel de episoade in viata. Daca la inceput nu stiam cum sa reactionez sau lasam grijile sa ma copleseasca, acum nu ma mai las doborat psihic, deoarece acest lucru imi poate afecta sanatatea pe termen lung. In schimb, am hotarat sa citesc mult mai mult, ca sa imi tin mintea ocupata cu ceva mai educativ. Si uite asa am inceput sa citesc carti motivationale, care sa ma inspire sa merg mai departe, care sa ma ajute sa imi depasesc blocajeze mintale si sa incerc sa vad partea plina a paharului. Pana la urma, orice problema are si o rezolvare, trebuie doar sa stim unde sa o cautam sau cum sa o punem in aplicare.

Ultima carte motivationala, pe care am inceput sa o citesc de vreo cateva zile si care chiar m-a captivat, este cartea Vindecari miraculoase – de Adam Dreamhealer. Ce mi s-a parut atat de special la ea? In primul rand, faptul ca aceasta carte spune povestea despre cum si-a descoperit Adam puterea de a vindeca si cum si-a dezvoltat-o pe parcursul anilor. La numai 16 ani, acesta avea capacitatea unica de a se conecta cu alte persoane si a le influenta de la distanta sanatatea, indiferent daca se afla sau nu pe acelasi continent cu el. Explorand legatura dintre propriul trup si minte, Adam transmite un mesaj de speranta si incurajare tuturor celor care ajung sa ii citeasca randurile. DreamHealer demonstreaza, intr-o maniera simpla si totusi profunda, ca aceasta calatorie a sa ne afecteaza, in ultima instanta, pe toti.

Poate ca unora dintre noi ne este greu sa ne descoperim propria motivatie, de aceea si eu recomand sa cititi toate cartile motivationale care va pica in mana – nu stii niciodata ce scriitor are un impact pozitiv mai mare asupra ta, scriitor care indirect te va ajuta mult mai mult decat ai sperat vreodata. In ceea ce ma priveste pe mine, eu asa procedez si pe mine m-au ajutat foarte mult cartile pe care le-am citit pana acum. De aceea mi-am luat angajamentul sa citesc toate cartile motivationale care imi atrag atentia, ca sa imi imbogatesc si biblioteca personala. Uneori revin asupra cartilor pe care le-am mai citit, pentru ca imi plac foarte mult. Va incurajez si pe voi sa incercati metoda mea de relaxare, deoarece cititul este o activitate placuta si deloc obositoare.