Ce efecte are aerul conditionat asupra sanatatii

Incalzirea globala ne afecteaza pe toti, iar folosirea aerului conditionat vine ca o necesitate suprema, mai ales daca locuiesti sau lucrezi la etajele superioare ale unei cladiri. Din pacate, numarul acelora care cred ca este bine ca aerul conditionat sa functioneze mai mult timp este unul ridicat. Pe de o parte, aparatele de aer conditionat prezinta multiple avantaje, insa pe de alta parte, daca sunt gresit instalate sau manipulate, pot afecta sanatatea omului si animalelor de companie expuse curentilor de aer raciti.

Printre problemele pe care le poate genera folosirea aerului conditionat se inscriu accentuarea efectelor artritelor si nevritelor, de pilda, dar si neplaceri legate de sinusuri, raceli sau gripe etc. In plus, in interiorul filtrelor, daca acestea nu sunt inlocuite periodic sau curatate, se pot dezvolta anumite microorganisme ce determina aparitia sau agravarea unor afectiuni respiratorii.

Totusi, caldura excesiva creeaza in mod cert un impact negativ asupra activitatii fizice si intelectuale, iar folosirea aerului conditionat constituie o varianta ingenioasa de a corecta acest lucru. Noile casete de tavan Osaka de 48000 BTU precum si alte tipuri de aparate de climatizare create de producatorul japonez, ofera nu doar un consum redus energetic, dar si multiple functii performante, printre care si purificarea aerului, pentru o stare buna de sanatate. Aceste solutii ac dispun de echipamente de ultima generatie Inverter si sunt dotate cu agent frigoric ecologic, pentru a diminua efectul asupra mediului.

Iata care sunt beneficiile oferite de montarea unui aparat ac:

  • cresterea confortului la serviciu / acasa
  • imbunatatirea performantei la serviciu
  • inlaturarea parazitilor si insectelor
  • diminuarea riscurilor de deshidratare
  • eliminarea alergenilor (polen, praf, alte particule)
  • contribuie la facilitarea aportului de aer proaspat.