Ce mi-a recomandat medicul pentru bebelusul meu

De curand am terminat alaptatul la san. Anisia a implinit un an si laptele s-a terminat. Am fost extrem de bucuroasa totusi ca am reusit sa o alaptez pana la aceasta varsta. Stiam de la mama, dar si de la doamna doctor, cat de important este ca fetita mea sa fie hranita pe cale naturala. Pana la 6 luni nu a fost nevoie de absolut nimic. Laptele ii tinea si de foame si de sete. Apoi diversificarea s-a facut usor, dar lapticul nu trebuia sa ne lipseasca. Totusi, aproape de ziua de nastere a Anisiei, am suferit o interventie chirurgicala si s-a oprit si lactatia. Initial m-am gandit ca pot sa ii dau si lapte paseturizat din comert dar, tot mama, a fost cea care mi-a explicat ca acesta nu ar fi atat de bun. Mi-a zis ca ar fi indicat, sa ma consult cu medicul pediatru al Anisiei pentru a ma sfatui ce pot sa fac in acest sens.

Am mers cu Anisia la control si i-am spus doamnei doctor care este problema si ce aveam de gand sa fac. Aceasta insa mi-a spus ca in niciun caz nu este indicat sa ii ii dau copilului lapte de vaca neprocesat, deoarece acesta este foarte greu de digerat. Mi-a spus ca ar fi indicat ca, macar pana la 2 ani sau chiar 3, daca Anisia o sa vrea, sa ii dau formula de lapte praf. Eram oarecum bulversata deoarece cea mica nu fusese niciodata alimentata cu praf. Intrebarea fireasca a fost “Dar daca nu o sa accepte formula?”. Doamna doctor mi-a spus sa nu imi fac griji, deoarece putem incerca mai multe formule. Una din ele trebuia sa ii placa. Totusi, din experienta dansei de peste 30 de ani de pediatrie, mi-a spus ca cei mai multi sugari accepta foarte usor o anumita formula. Este vorba despre Topfer, mai precis, pentru varsta Anisiei, trebuia sa ii dau lapte praf Topfer Kinder. Puteam sa il comand fara probleme de la

Bebelusultau.ro si avea sa ajunga acasa in foarte scurt timp. Mi-a recomandat, pentru inceput, sa nu iau mai mult de o cutie, maxim doua, pentru a vedea daca Anisia va accepta formula. Asa am facut. Laptele a ajuns foarte repede la mine acasa si Anisia a papat primul biberon cu lapte praf Topfer. Am fost extrem de surprinsa ca nici nu a simtit diferenta. L-a acceptat imediat. I-am observat si eu si mama evolutia si totul a decurs normal, de parca nici nu facusem schimbarea. Acum am inteles de ce doamna doctor mi-a recomandat, fara sa ezite, laptele praf Topfer.