Ce sunt confectiile metalice industriale?

Structurile metalice sunt, de obicei, extrem de potrivite pentru diverse aplicatii industriale cum ar fi structurile industriale, constructiile metalice sau contstructii industriale. Abordarea unor astfel de lucrari au la baza cooperarea dintre inginerii tehnologi si inginerii structuristi. De aceea structurile metalice industriale sunt realizate prin multa munca, astfel incat sa se elimine din calcul situatiile neplacute si paguboase atunci cand sistemele de fixare nu se potrivesc cu structura.

In cazul in care aveti nevoie de confectii metalice industriale, puteti apela cu incredere la Analko Aluminium Industry, cea mai buna companie de confectii metalice din Romania.

In primul rand, proiectarea este cea mai importanta, astfel incat sa se stie cu exactitate tipurile de materiale utilizate si dimensiunile acestora. De aceea sunt importante desenele pentru fiecare element care va fi folosit, detaliile de executie ce privesc viitoarea lucrare, planurile structuriilor, dar si planurile de montaj, diferite liste: pentru expeditie, pentru organele de  asamblare, pentru diferite profile.

Stalpii fac parte din structura principala a unei cladiri si ar putea fi proiectati si executati in foarte multe feluri depinzand de necesitatea lor. Acestia pot fi realizati atat din profile laminate cat si din table sudate. Tratamentul anticoroziv se poate realiza atat prin sablare cat si prin grunduire sau vopsire in culoarea pe care o doreste clientul. De asemenea, si grinzile fac parte din structura de rezistenta a unei cladiri si pot fi proiectate in varianta ferme sau din table sudate si euro profile. Tratamentul anticoroziv, ca si in cazul stalpilor de rezistenta se poate realiza prin vopsire, sablare, grunduire. Contravantuirile pot fi realizate din otel filetat sau din profile laminate. Acestea se pot monta atat in plan vertical, pe pereti, cat si in plan orizontal, pe perete, iar functia lor principala este de a stabiliza structura.

Toate aceste structuri sunt realizate conform normelor prevazute de tara noastra. Realizarea acestor structuri se datoreaza studiului aprofundat intrerins in decursul unei perioade de timp indelungate. Solutia realizarii unor elemente metalice de inalta calitate este datorata utilizarii unor profile indoite la rece din tabla zincata care vor fi imbinate cu suruburi cu ajutorul unor elemente de legatura. Astfel vor fi confectionati grinzile si stalpii unor structuri metalice. Grosimea unei table din care sunt realizate profilele, poate varia intre 1.5 si 3.5 mm.

Aceasta grosime poate varia in functie de dimensiuni, amplasament si elementul din structura de baza pe care il vor alcatui. In functie de utilizarea lor, profilele metalice au numeroase forme, cum ar fi U,Z,C sau Sigma, insa se pot gasi si sub alte forme si dimensiuni. Punctele de imbinare dintre stalpi si fundatie, stalpi si grinzi si grinzile intre ele, sunt realizate din elemente de tabla groasa de circa 16 mm. Piesele imbinate, dupa uzinare, sunt protejatate de un strat de zinc.

Avantajele unei astfel de lucrari sunt date de preturile reduse ale structurilor, timpul relativ scurt al executiei, dar si de durabilitate mare de-a lungul timpului deoarece protectia anticorosiva este extrem de buna.
Dezavantajele unei astfel de lucrari sunt date de inaltimile limitate la doar 6m.