Ceasurile contrafacute – cum se recunosc si cum se pot feri de ele cumparatorii

Din pacate, la fel ca si in orice alt domeniu si in comercializarea ceasurilor sunt persoane cu intentii rele, acelea de a vinde o marfa la un pret foarte mare, fiind de fapt contrafacuta. Un parfum contrafacut este greu de diferentiat de un parfum original, acelasi lucru fiind valabil si pentru genti, telefoane sau alte obiecte. Insa cat de greu sau de usor este ca oamenii sa recunoasca ceasurile contrafacute? Fie ca este vorba de ceasuri dama sau de cele de barbati, cu siguranta este important ca omul sa stie pe ce da banii si cum se va comporta respectivul dispozitiv de-a lungul timpului.

Un ochi format in acest sens nu prea poate fi inselat, insa pentru cei care nu au avut contact cu produse contrafacute pana acum, lucrurile sunt destul de dificile. Spre exemplu, exista pe piata modele de ceasuri barbatesti contrafacute, destul de scumpe pentru o replica ieftina. In general, ceasurile sunt vandute la colt de strada, prin cunoscuti, pe diverse site-uri de anunturi, sunt prezentate intr-o forma ascunsa, vanzatorul de obicei nu permite cumparatorului sa analizeze prea mult produsul pentru a nu vedea neregulile.

In ceea ce priveste modelele de ceasuri barbati contrafacute, acestea ofera anumite indicii cumparatorilor. Care sunt acestea? In primul rand, cureaua prezinta unele defecte din fabrica, materialele pretioase sau pietrele semipretioase sunt destul de stralucitoare, sau, dimpotruva, fade. Nu in ultimul rand, inainte de a cumpara un ceas original trebuie ca oamenii sa se intereseze mai mult de producator sau de distribuitor. O cautare simpla a modelului online si observarea unor detalii specifice este un pas foarte important. Ceasurile fake, de obicei nu pot reproduce si functiile importante si moderne pe care le au ceasurile originale asdar, in afara sa arate ora, minutul si secunda, nu fac mai nimic. Pentru cei care au cumparat deja un ceas si banuiesc ca este fake, este indicat sa ii urmareasca performantele cateva zile pentru a profita de timpul ramas si a-l returna. Si pretul constituie un element primordial in stabilirea autenticitatii unui model de ceas. Reducerile de zeci poate chiar sute de lei nu sunt tocmai un motiv de bucurie.