Chestii mai putin stiute despre prabusirea avionului

Mega Image a declarat ca va deschide un nou magazin pe locul prabusirii avionului. “Este inacceptabil ca atatia angajati ai statului care se invart in cercuri printr-o zona sa nu aiba de unde sa-si ia un corn, o bere sau o busola.

Dupa tragicul incident petrecut, legii dezastrelor aviatice i s-a adus unele completari. Pentru a evita dezastrele, avioanele nu mai au voie sa decoleze decat cu cel putin 6 ore inainte de lasarea serii si vor ocoli orice fel de zona muntoasa sau greu accesibila. Toate prabusirile se vor face in raza vizuala a unui echipaj SMURD si vor fi semnalate cu cel putin 6 ore inainte.

Verestoy Attila s-a oferit voluntar sa defriseze padurile din Apuseni pentru a asigura oricarei aeronave sanse egale de supravietuire la contactul violent cu solul.

Singura consolare a supravietuitorilor accidentului este ca avionul s-a prabusit pe timp de noapte, intr-o zona muntoasa si greu accesibila, accesul fiind ingreunat si de conditiile meteo neprielnice. Daca ar fi aterizat pe un camp din judetul Salaj, salvatorii i-ar cauta si la ora asta.