Concerte şi alte evenimente prin Oradea

Demult nu am mai dat câte o înșiruire a evenimentelor ce urmează în viitorul apropiat. Ia d-aci!

Kumm în Moszkva Cafe (str. Moscovei) – bilet 12 lei. Scump! Scump pentru Moszkva în asociere cu Kumm. Kumm undeva, altundeva, ar merita 12 lei biletul.

Crimson şi Stand Alone în Chanson – bilet 5 lei. Pe domniile lor de la Crimson i-am mai ascultat şi mi-au plăcut. Atâta că Chanson fosta budă publică adică, nu e gândit pentru un concert, a fost budă, nu sală de concerte. Acum e o fostă budă mare, care nu mai e budă dar cred că din nostalgie are 2 buzi mai mici. Dar în rest e loc fain. Dar nu pentru concerte.

May Day în Queen’s – la cât de împuţită părere mi-a lăsat bodega respectivă, poate tot fi. Berea e caldă, berea vine încet, berea vine cu scârbă, ospătarele noastre, stăpânele noastre. Hai sictir! (P.S. Mâncarea per ansamblu e bună, ciorba de burtă suge big time, ospătarele probabil că sug şi ele de la patron, noi cu drag înjurăm)

Un Schimb de cărţi, versiunea lunii octombrie. Ăsta schimb de cărţi se remută în Lucapiero. Sper că au mai adăugat ceva pe lângă făină la pizza respectivă. Dacă nu…este bere, totul e sub control.

Marius Pop la Posticum. Noah, aci e cu cântec. L-am auzit şi văzut şi prima dată la Arlus la lansare. Mare diferenţă nu poate fi, poate doar acustica tâmpită din beciul de la Posticum. Din al meu punct de vedere e tehnică livrată cu găleata, muzică pentru prea puţine urechi. Muzică pe care eu unul n-o văd ajungând departe. Dar de meritat merită ascultată şi savurată. Nu e genul de album pe care să stai să-l asculţi de unul singur dar poate acompania de minune nişte beri cu nişte prieteni.

Miraj la Queen’s – no comment.

Şi aşa am reuşit să critic mai toate chestiile ce se vor întâmpla prin octombrie în Oradea. Nu că ar fi ceva de necriticat la ele. Deci io unu nu înţeleg de ce dracu nu se organizează concerte decât să atragi oamenii la bere. Nu e capabilă Oradea să aducă nişte artişti, fie chiar şi pe bani mulţi? N-a făcut deja dovada cu concertul celor de la Mezzoforte, Tudor Gheorghe sau Grigore Leşe că se poate umple o sală de concerte şi cu 50-70 de lei un bilet (sală care are şi acustică şi spaţiu şi bonus – filtrează toată pulimea)

P.S. o să vină şi Celelalte Cuvinte în Blue Monday prin noiembrie. Prin 19, după ce vine pensia.

P.S. 2 – de joi încep Zilele Revistei Familia. Se depun flori în stânga şi în dreapta, se premiază între ei şi se felicită reciproc. Citat din program:

Colocviul “Ce mai înseamnă astăzi o revistă de cultură” – participă scriitorii: Gheorghe Grigurcu (Tg. Jiu), Constantin Abăluţă, Nicolae Prelipceanu, (Bucureşti), Alexandru Vlad, Ştefan Borbély, Horia Ursu, Ştefan Manasia, Ioan Pavel Azap, Ion Vădan, Rareş Moldovan, Vlad Moldovan (Cluj-Napoca), Andrei Bodiu, Romulus Bucur, Adrian Lăcătuş (Braşov), Vasile Dan, Ioan Matiuţ, Gheorghe Mocuţa, V. Leac, Cătălin Lazurca, Florin Măduţa (Arad), Dumitru Chioaru, Ioan Radu Văcărescu, Dragoş Varga, Radu Vancu, Silviu Guga (Sibiu), Cornel Ungureanu, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Tudor Creţu (Timişoara), Aurel Pantea, Mircea Stâncel, Cornel Nistea (Alba Iulia), Nicolae Oprea, Dumitru Augustin Doman (Piteşti), Cornelia Cistelecan (Tg. Mureş), Radu Ulmeanu (Satu Mare), Daniel Săuca (Zalău), Ioan Pintea (Bistriţa), Vasile Baghiu (Piatra-Neamţ), Ion Maria (Craiova) – invitaţi ai ZRF 20, scriitorii orădeni şi publicul participant; poeţi citind poeme, lansări de carte”

Mai încape cineva în Casa de Cultură în afară de poeţi şi lansatoare de cărţi?!?