Cum ajută tehnologia invertorului la economisirea energiei electrice?

Aerul condiționat este un motiv de ingrijorarare pentru majoritatea oamenilor din țara noastră care sunt preocupați de facturile la electricitate. În momentul în care un aparat de aer condiționat este adăugat la lista de aparate utilizate într-o gospodărie, facturile la electricitate cresc semnificativ. Deși este dificil să se reducă în mod semnificativ impactul “mare” al unui aparat de aer condiționat asupra facturilor de energie electrică, unele dintre ele pot fi gestionate prin alegerea tehnologiei potrivite, efectuarea unei instalări / întreținere / operare corespunzătoare și realizarea unei izolații adecvate a camerei în care este folosit aparatul de aer condiționat.
Când vine vorba de tehnologie, nu au existat multe firme disponibile. Tehnologia cea mai recentă și cea mai eficientă disponibilă pe piață astăzi este tehnologia Inverter pentru aparatele de climatizare Daikin. Tehnologia Inverter este proiectată astfel încât să poată economisi 30-50% din energia electrică (unitățile consumate) comparativ cu un aparat de aer condiționat normal.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Pentru majoritatea oamenilor, aparatul de aer condiționat aruncă aer rece la temperatura pe care o fixează consumatorul. Dar funcționează într-adevăr așa? De fapt, aparatul de aer condiționat în timpul procesului de răcire, ia aerul din interior, îl răcește trecând-l prin vaporizator și îl aruncă înapoi în încăpere. Este destul de contrar modului în care funcționau aparatele noastre vechi de racire a aerului. Răcitoarele de aer au folosit aerul exterior, îl răceau cu apă și îl aruncau. Însă aparatele de aer condiționat funcționează doar pe aerul interior. Împreună cu vaporizatorul, aparatul de aer condiționat are și un compresor care comprimă gazul (agentul frigorific) din AC pentru a-l răci, care la rândul său răcește aerul intern din cameră.

Într-un aparat de aer condiționat normal: Compresorul este oprit sau pornit. Când este pornit, funcționează la capacitate maximă și consumă energie electrică totală pe care este proiectat să o consume. Când termostatul atinge nivelul de temperatură stabilit în aerul conditionat, compresorul se oprește și ventilatorul continuă să funcționeze. Când termostatul simte că temperatura a crescut, compresorul pornește din nou.

Într-un climatizor cu tehnologie inverter: Tehnologia invertorului funcționează ca un accelerator într-o mașină. Când compresorul are nevoie de mai multă putere, el îi oferă o putere mai mare. Când are nevoie de mai puțină putere, oferă mai puțină putere. Cu această tehnologie, compresorul este mereu pornit, dar atrage mai puțină putere sau mai multă putere în funcție de temperatura aerului de intrare și de nivelul setat în termostat. Viteza și puterea compresorului sunt reglate corespunzător.