Cum funcționează un aer condiționat pentru geam?

În ultima vreme a câștigat teren tot mai mult aerul condiționat de tip slit pentru sectorul rezidențial, așa cum este, de exemplu Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution Inverter 12000 BTU, care ocupă puțin spațiu și în casă, afară și are capacitate foarte bună de a răci, se montează și de întreține ușor și nici nu ocupă spațiul din fața geamului, luând din luminozitate, așa cum este aerul condiționat pentru geam.

Acest tip de aparat, pentru geam, pare destul de complexe și de aceea în articolul de mai jos felul cum funcționează acest aparat și cât de eficient este acesta; scopul acestui aer condiționat este de a răci aerul din exterior. Aerul din exterior are are praf și particole nedorite pentru încăpere este atras în interior, este filtrat, apoi intervin bobina de răcire și complerosorul care răcesc aerul din exterior.

Deoarece bobina este la o temperatură mai mică decât aerul din casă, aceasta absoarbe căldura, ceea ce determină și scăderea temperaturii din interiorul încăperii în care este montat aparatul de aer condiționat de fereastră. De asemenea, deoarece bobina se răcește la o temperatură mai mică decât condensul din cameră, ceea ce împiedică formarea condensului pe suprafața bobinei de răcire și, automat, scade umiditatea din aer, sau chiar o elimină.

Aerul cu temperatură scăzută și fără umezeală este preluat și eliminat cu viteză mare printr-o conductă metalică, ceea ce împinge apoi aerul din exterior în cameră și îl răcește și astfel se mențin temperatura și umiditatea la niveluri scăzute. Și în continuare umiditata și temperatura din cameră sunt eliminate iar proprietatea de răcire este transferată noului aer care intră în încăpere. Astfel se repetă întregul ciclu.

Un alt aspect de luat în seamă al aparatului de aer condiționat de fereastră este ciclul de aer cald, ceea ce presupune utilizarea aerului din exterior care se folosește spre a răci condensatorul care este o parte a curentului alternativ din afara camerei; ventilatorul aspiră aerul din atmosferă peste condensatorul care conține agentul frigorific la o temperatură ridicată și are trebuie să fie răcit înainte de a răci aerul.