Cum să alegi o firmă de rent a car – part 1

Pe piața de închiriat autoturisme din țara noastră, activează sute de firme de închiriat mașini. Unele mai mici, altele foarte mari, altele la negru.

Dacă ai nevoie de o mașină de închiriat, hai să începem cu riscurile elementare:

– Lipsa licenței “rent a car” – firma funcționează ca o afacere de familie cu puține mașini, încadrată într-un alt domeniu de activitate.

– Mașinile sunt vechi și neîntreținute corespunzător – o firmă care se respectă nu are în parcul auto mașini mai vechi de 4-5 ani sau mașini deteriorate, zgâriate sau cu probleme tehnice.

– Nu se asigură suport tehnic și logistic în caz de avarii sau accident – A cedat mașina, ai avut un accident? Ai avut ghinion! Te descurci!

– Plata se poate face doar cash și fără factură fiscală – Foarte plăcut când trebuie să decontezi pe firmă și ai făcut deja rezervarea și ai nevoie de mașină imediat. Când vrei să plătești pentru acest serviciu, nu se acceptă plata cu card-ul, poți să ieși la o plimbare în căutarea unui bancomat.

– Nu se asigură preluarea din aeroport – Ai ajuns într-un oraș străin, te urci în taxi și începi să-ți cauți mașina.

– Limită de kilometri – sunt firme de închiriat mașini care percep tarif sporit la depăsirea unui număr de kilometri. Surpriza vine în general la final, dacă nu ai citit bine contractul.

– Lipsa asigurării casco – Ai închiriat mașina, ai lovit-o ușor sau mai pușin ușor – o plătești de nouă.

– Spălarea mașinii – Sunt cazuri în care preiei mașina murdară iar la final trebuie să platești o taxă de spălare. Genial!

La firma de închirieri auto OradeaFan Rent a Car, riscurile menționate mai sus nu există, numa’ zic.

2 thoughts on “Cum să alegi o firmă de rent a car – part 1

 • October 6, 2011 at 9:15 AM
  Permalink

  OK, de-acolo o să-mi rentez maşina!

 • July 16, 2014 at 11:24 AM
  Permalink

  Daca folosesti o companie cat de cat cunoscuta nu vei avea probleme de astea cu comisioane ascunse etc. O firma care se respecta nu o sa-si riste niciodata imaginea pentru cativa euro in plus.
  Cel mai simplu e sa citesti recenzii ale acelei companii pe net inainte de a inchiria de acolo sa vezi exact ce-i de capul lor.

Comments are closed.