Cum sa alegi un producator ladite fructe si legume

Agricultura este un subiect de maxim interes atat la nivel local, national, cat si la nivel global. In lipsa acesteia se preconizeaza mancarea la capsula, fapt ce nu este un aspect intocmai pozitiv pentru organism, ne anunta nutritionistii si doctorii.
Corpul are nevoie de un aport corect de vitamine, minerale si lichide, pe care le poate acumula in principal din mancare. Insa, calitatea actuala a produselor provenite din agricultura ne arata ca organismele tot mai modificate sunt greu acceptate de catre organism, astfel ca, ele ajung deseori sa fie eliminate in diferite moduri de catre corp, in scurt timp de la ingerare. Sursa principala de energie si vitamine, cat si cea de minerale sunt fructele si legume, care ar trebui sa fie consumate in stare naturala in cantitati cat mai mari. Cercetatorii ne instiinteaza ca ele pot pierde foarte multe substante nutritive esentiale, prin fierbere sau coacere, motiv pentru care e bine ca ele sa fie consumate crude, alaturi de alte alimente echilibrate.

Modul prin care sunt produse fructele si legumele sunt diverse. Unele produse provin din agricultura traditionala, cea pe care o stim cu totii de la bunici si strabunici. Altele provin din culturi biologice, iar altele din culturi ecologice. Este bine de mentionat ca una dintre cele mai mari greseli la momentul actual este confunzia creeata intre agricultura biologica si cea ecologica care sunt doua lucruri complet diferite.

Din agricultura biologica vor rezulta produse bio care sunt considerate o parte din cele mai sanatoase produse, insa nu mai sanatoase decat produsele ecologice. Daca in cazul agriculturii ecologice se prevede posibilitatea de a utiliza o serie de ingrasaminte, pesticide sau insecticide bio, in culturile ecologice acest lucru este interzis. Agricultura ecologica se axeaza in principal pe procese mecanizate, pe protejarea solurilor si a culturilor cu plante care nu afecteaza culturile. Dar nu se folosesc niciun fel de produse adjuvante, precum composturi naturale sau altfel de produse destinate fertilizarii terenurilor si a cresterii productiei/dezvoltarii bogate a plantelor.
Fie ca vorbim de agricultura ecologica sau de cea biologica, in ambele situatii vor rezulta produse superioare din punct de vedere al calitatii, care cresc rezistenta organismului si care ii ofera in procente mai ridicate substantele de care el are nevoie pentru a trai mai indelungat si pentru a oferi fiecarui individ o stare de bine, imunitate si sanatate.

Fie ca vorbim de agricultura clasica, bio, eco sau de importurile tot mai accentuate in tara noastra, nimic nu s-ar putea desfasura asa cum trebuie in absenta unui producator ladite fructe si legume autorizat. Care este rolul sau?
Producatorul de astfel de cuve este un pion extrem de important in comercializarea produselor rezultate din agricultura. Cuvele de foarte buna calitate pot influenta in mod direct calitatea si cantitatea produselor care ajung la comercianti. Astfel, daca lazile si/sau cuvele sunt de o calitate proasta sau din materiale sensibile, riscul ca fructele si legumele sa se degradeze pe parcurs sunt mai mari. Astfel, cantitatea care pleaca de la producator, pana la cea care ajunge la comercianti poate fi identica, similara sau chiar cu mult sub nivelul asteptarilor. Acest lucru inseamna in mod automat costuri, care se pot resfrange in ambele parti. De aceea, investitia in astfel de cuve, cat si alegerea corespunzatoare a unui astfel de producator este extrem de importanta.

Cum alegi producatorul de cuve pentru legume si fructe

In primul rand ar trebui sa te orientezi catre un producator renumit. De regula acesti producatori ofera exclusiv materie certificata si acreditata, in baza careia poti beneficia de mai multe garantii. Produsele sunt verificate inaintea vanzarii catre parteneri astfel ca, in cazul preintampinarii unor probleme intr-un interval prestabilit, producatorii isi asuma vina si vin cu solutii in intampinarea ta.

Totodata, producatorii trebuie sa investeasca in materialele pe care ei le folosesc, pentru a asigura o durabilitate cat mai ridicata si o rezistenta cat mai mare a cuvelor, in special cand vorbim de cantitati ridicate de fructe si legume.
Producatorii de top iti pot oferi sansa de a testa anticipat produsele si de a le verifica inaintea achizitiei.
Totodata, fiecare proces este diferit, la fel si fructele si legumele intre ele. Producatorii adevarati aleg sa produca cuve si lazi diverse, destinate pe tipurile de sensibilitate, pe greutatea si tipul produselor care ajung sa fie depozitate in astfel de lazi. Poti remarca necesitatea unor lazi mai inalte, a unor lazi joase, a unor lazi cu roti care sa faca transportul mai usor, etc. iar producatorii adevarati vor avea in vedere sa-ti ofere un portofoliu cat mai vast, cu cat mai multe produse, din care sa poti alege sistemele care ti se potrivesc.
In speta, la capitolul materiale este bine ca producatorii sa-ti puna la dispozitie materiale care sunt usor de intretinut, usor de curatat, cat si rezistente la socuri, agenti chimici, etc. Vei putea remarca calitatea materialelor folosite inca de la primele teste.