Cum sa cureti tigla metalica pre-vopsita

Orice persoana ce are un acoperis din tigla metalica pre-vopsita sau din tabla cutata va fi nevoita la un moment dat sa o curete. Este recomandat ca acest lucru sa se efectueze cu o solutie slaba pe baza de detergent, ce poate fi facuta din fosfat trisodic. In plus, multe tipuri de detergent de vase lichid va fi folositor pentru actiunile simple de curatare ale acoperisului.
O solutie mai tare poate fi necesara pentru zonele mai murdare. Atunci cand sunt curatate, pe tigle poate ramane dungi, iar acest lucru poate fi prevenit prin stergerea acestora de jos in sus si apoi prin clatirea cu apa curata.
Tigla metalica pre-vopsita poate dezvolta pete intense de mucegai sau de murdarie si exista posibilitatea ca detergentii slabi mentionati anterior sa nu le poate curata complet. In acest caz, este recomandat sa cureti modulul complet. Pentru a nu dauna vopselei, trebuie sa iti iei cateva masuri de precautie. In cele mai multe magazine vei gasi solutii speciale, recomandate pentru petele si murdaria greu de curatat, care nu dauneaza modulelor pre-vopsite, precum si spray acrilic (de retusare) in culorile tiglei.
Este indicat sa urmezi instructiunile de pe fiecare detergent in parte, insa procedura urmatoare se poate aplica in cele mai multe cazuri:
Amesteca detergentul prin scuturarea cu vigoare a acestuia, apoi inmoaie o carpa sau un burete in acesta. Incepand din partea de jos a tiglei, sterge intr-o miscare de la stanga la dreapta pana ce aceasta este curata.
Daca un panou devine dificil de curatat, continua sa freci, fara a creste presiunea. Atunci cand o zona este curata, clateste cu apa proaspata. Dupa ce a fost curatata, zona respectiva ar trebui stearsa din nou cu o carpa curata, umeda pentru a te asigura ca nu va ramane detergent la suprafata tiglei. Asigura-te ca stergerea finala este efectuata cu o carpa sau un burete care este clatit continuu in apa curata. In cazul in care aceasta carpa nu este clatita complet, va lasa o pelicula usoara pe suprafata tiglei, ce va trebui stearsa cu o carpa moale, uscata.
Este posibil ca zona ce urmeaza sa fie spalata sa fi fost expusa la cresterea in exces a unor ciuperci sau a mucegaiului. Daca procedura de mai sus nu curata corect acoperisul, urmatorul amestec ar trebui sa fie mai eficient. Amesteca un litru de inalbitor cu cinci litri de apa si cu un pahar de sapun slab si sterge tiglele, tot cu o miscare de jos in sus si de la stanga la dreapta. Aceasta solutie nu trebuie lasata sa se usuce pe acoperis, ci trebuie clatita imediat. Intreg acoperisul trebuie apoi clatit o ultima data cu apa curata.