De ce iubim jucariile din lemn

Ne dorim ce este mai bun pentru copiii nostri, dar daca nu suntem siguri care sunt cele mai bune jucarii? Va veti regasi intr-o situatie in care, efectiv, veti fi coplesiti de alegeri. Copilul, desigur, va fi poate atras de jucariile cele mai colorate si scumpe, in timp ce jucariile simple, cum sunt cele din lemn, pot fi trecute cu vederea. Cu toate acestea, ar trebui sa luati in considerare, macar ocazional, jucariile simple din lemn. Iata de ce:

Aceste jucarii si jocuri din lemn nu se demodeaza niciodata. Nu exista, din pacate, campanii comerciale majore in jurul celor mai recente piese din lemn, dar au fost iubite de generatii intregi si continua sa fie puternice. Spre deosebire de modelele din plastic care sunt depasite si surclasate in fiecare an, jucariile din lemn sunt la fel de iubite si atemporale. Inca de la cele mai fragede varste, copiii le pot folosit. De exemplu, la magazinul kidino.ro puteti gasi un antemergator lemn care va fi de ajutor micutului in dezvoltarea abilitatilor motorii si ii va oferi si foarte multa distractie. De asemenea, aici putei gasi si balansoar copii, amuzant si util atat pentru pitici, cat si pentru parintii care doresc sa isi stie micutul in siguranta.

Exista multe motive pentru care jucariile din lemn sunt mai bune – nu numai pentru copilul tau, ci si pentru mediu. Sunt mai eco (produc mai putine deseuri decat cele din plastic), sunt biodegradabile si pot fi chiar fabricate cu lemn rezistent. Jucariile din lemn de calitate, ecologice, de asemenea, nu contin PVC, ftalati sau substante chimice similare utilizate in jucariile din plastic. Fiti constienti, insa, ca exista jucarii de lemn ieftin, de calitate scazuta. Unele sunt fabricate din placaj care este plin de lipici toxic si formaldehida. Lipsa controlului calitatii acestor materiale mai ieftine inseamna ca exista o mare probabilitate sa fie utilizate  si vopselele cu plumb. Din fericire, la kidino.ro sunt disponibile doar jucarii de calitate, ce nu reprezinta un pericol pentru micuti.

Jucariile din lemn va permit sa va incadrati in buget. Exista o multime de jucarii din lemn de calitate care nu vor lasa o gaura in portofel si sunt de fapt mai complexe decat ai putea crede. In plus, jucariile de lemn sunt iubite atat de baietei, cat si de fetite.

Alegeti, asadar, jucarii de lemn pentru cei mici.