De ce sa urmezi cursuri infirmiera

Profesia de infirmiera in Romania este adesea subestimata, dar acest lucru nu inseamna ca nu este importanta. De fapt, este exact opusul.
Infirmierele au fost intotdeauna in slujba celor care sufera. Motivatia este forta care il determina pe om sa actioneze pentru a raspunde nevoilor sale si, prin urmare, de a face alegeri importante si adesea curajoase. Elementul fundamental al fiecarei alegeri care merge inainte, in ciuda dificultatilor inevitabile pe care orice cale le poate prezenta, este motivatia. Da, a fi infirmiera este atat o experienta profesionala, cat si una de viata „dificila”. Profesia de infirmiera nu va inceta niciodata sa existe … atat timp cat umanitatea va exista, va fi intotdeauna nevoie de infirmiera, compasiune si intelegere. Acesta ar putea fi deja un motiv suficient pentru a spune ca infirmiera va lucra intotdeauna, neobosit, iar in conditiile socio-economice actuale din Romania si Europa, nu este ieftin!

Oportunitati de cariera exista si in intregul sistem de sanatate, cum ar fi angajamentul social si nu numai. Progresul tehnologic se schimba si uneori faciliteaza infirmiera medicala. Dificultatea consta in concilierea tehnologiei si umanitatii in procesul de  tratare a pacientilor. Nicio masina nu va inlocui niciodata amabilitatea si intelegerea unei infirmiere. Infirmiera ofera pacientilor un sprijin emotional esential, deoarece petrece mult timp in contact cu acestia. In fiecare viata salvata, in fiecare nastere asistata, in fiecare terapie, in fiecare pacient care primeste ingrijirea necesara, prezenta infirmierei joaca un rol esential. Sufletul unei infirmiere trebuie sa puna in miscare creativitatea si emotiile, sufletul unei infirmierae nu poate renunta niciodata la frumusetea contactului uman.

Imagineaza-ti ca traiesti intr-o societate puternic robotizata, unde totul este incredintat masinilor, unde totul este lipsit de suflet, unde totul este prerogativa obiectelor animate, instrumente mecanice inzestrate cu inteligenta artificiala: cum poate exista o lume fara zambetul, afectiunea si profesionalismul unei infirmiere? Cu toate acestea, exista incercari de a le inlocui cu un robot, din fericire, au mai ramas doar incercari!

Si, pentru cine doreste sa devina infirmiera, exista pregatire de specialitate. Este vorba despre cursuri infirmiera, disponibile pe site-ul cursuriautorizate.eu. Cursul de Infirmiera este  autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A) si detine acordul Ministerului Sanatatii pentru furnizarea cursului. Infirmiera are un rol foarte important pentru pacient, deoarece aceasta contribuie la imbunatatirea starii de sanatate si la refacerea acestuia. Infirmiera isi poate desfasura activitatea in mediul spitalicesc sau extraspitalicesc, in sectorul medical, medico-social sau social. In primele sedinte de curs cei care paricipa la curs vor avea un seminar gratuit de acordare a primului-ajutor. Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care lucreaza in acest domeniu insa nu au un certificat recunoscut sau persoanelor care doresc sa faca o noua cariera in meseria de Infirmiera. In urma absolvirii examenului de certificare, cursantii vor intra in posesia certificatelor de calificare pentru ocupatia de “Infirmiera” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Certificatul de Calificare obtinut va va deschide oportunitati noi in campul muncii, putand obtine atat locuri de munca in tara, cat si in Uniunea Europeana.
Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

Infirmierele au grija de obiceiurile bune ale pacientilor, de prevenirea bolilor si de ingrijirea comunitatii; de multe ori rolul acestora nu este recunoscut si faptul ca „multumesc” lipseste aproape intotdeauna pentru ceea ce fac nu conteaza, pentru ca acestea isi vor face in continuare meseria. Sunt foarte rabdatoare, au un calm de nedescris si sunt pregatite sa faca fata fiecarei nevoi. Cine intra intr-un spital si are grija de cei aflati in suferinta, face acest lucru pentru ca este convins de asta si o face pe viata, altfel pleaca imediat; aceasta nu mai este o profesie care ofera o munca sigura, ci un moment important de selectie. Stiinta infirmierei medicale, daca este invatata bine, nu numai ca  ajuta in profesie, ci in toate procesele vietii profesionale si personale.

Din punct de vedere emotional nu exista comparatii cu alte profesii, nici macar cu disciplina medicala. O infirmiera este implicata si empatica. Stie sa vorbeasca cu pacientul, cu rudele, sa fie asemenea unei punti de legatura intre cei bolnavi si asistente si medici. Infirmiera are, adesea, cel mai mare contact cu pacientul, ingrijindu-l. De fapt, rolul infirmierelor a fost important in cele mai mari incercari ale omenirii, cum ar fi razboaiele mondiale. Atunci ele ofereau sprijin, tratament si alinare sufleteasca unor oameni departe de tot ce era frumos si drag si care vazusera ororile razboiului.
Asadar, a fi infirmiera nu este doar o meserie frumoasa, ci si o meserie nobila. Ia acum decizia corecta!