Design uimitor pentru tavanul tau

Foarte multi oameni prefera tavane simple, albe. Uneori, acest lucru se intampla din cauza neglijarii posibilitatilor de design pentru acestea, in timp ce alte ori cauza este credinta ca aceasta este cea mai buna solutie. Chiar daca esti de parere ca plafoanele albe sunt minunate, trebuie sa fii constient ca exista si alte modalitati de a oferi un design foarte cool camerei tale. Iata, asadar cateva idei de design care te-ar putea ajuta sa faci cel putin una dintre camerele tale sa arate grozav si, poate, neobisnuit.

Pentru un aspect deosebit, nimic nu se compara cu un tavan fals. Printre materialele care creeaza acest efect se regasesc lemnul (panouri din placaj sau din lemn masiv, panouri din lambriuri, tip cherestea) si placile din fibre minerale.

Lemnul

Potrivit atat pentru constructiile inclinate, cat si pentru cele plate, tavane din lemn ofera un aspect curat, deosebit camerei tale. Panourile pot fi batute in cuie in grinzile constructiei initiale, iar utilizarea adezivului pentru constructii sau panouri iti poate oferi o asigurare suplimentara. Este, de asemenea, indicat sa apelezi la ajutorul unui profesionist in timpul instalarii. Petele opace si vopselele din latex acrilic peste un primer pot fi utilizate pentru a obtine un numar infinit de aspecte. Prima solutie permite aspectului de lemn sa fie vizibil printre petele de culoare, dar cea din urma este mult mai durabila.

Panourile din fibre minerale

Daca doresti ca tavanul tau sa fie unic, dar nu iti surade ideea de a avea cherestea deasupra capului, ia in considerare panourile din fibre minerale, care sunt moderne si au proprietati acustice performante, dar nu au nevoie de o grila suspendata de sustinere. Panourile Armstrong sunt o alegre excelenta in aceasta privinta. Datorita dimensiunilor diverse si greutatii scazute, instalarea acestora este o sarcina simpla, ce poate fi efectuata cu succes de catre o singura persoana. Panourile sunt usor de asamblat, si pot fi atasate direct cu adeziv sau capse si nu vor prezenta cusaturi vizibile sau linii de grila care sa dauneze suprafetei plafonului. Panourile sunt disponibile in alb, ceea ce poate ajuta la luminarea unei camere intunecate. De asemenea, pot fi vopsite pentru o varietate de efecte. Poti crea chiar design-uri unice prin utilizarea mai multor culori sau poti „pata” panourile cu un gel pe baza de apa pentru un aspect special.