Dezvoltarea valorilor corporate

Una dintre cele mai mari provocari infruntate de orice organizatie este cum sa traduca strategia sa corporate intr-un lucru pe care persoanele care o reprezinta il pot intelege si il pot transmite mai departe clientilor, prin obiecte promotionale precum brichete personalizate. In acest context, valorile pot fi de ajutor. Cele mai multe organizatii au un set de valori corporate, care teoretic ajuta la definirea si formarea unei culturi interne unice care in schimb este un catalizator al performantei in afaceri.

Definirea unui set clar de valori corporative este o parte componenta a dezvoltarii unei performante culturale, care este vazuta din ce in ce mai des drept un mijloc de a asigura un avantaj competitiv sustenabil. O performanta culturala crescuta nu este ceva ce poate fi usor sau rapid replicata, iar atunci cand momentul este potrivit devine o parte stabila din viata organizatiei. Actiunile legate de valorile la locul de munca trebuie sa fie la fel de naturale ca si discutarea unei emisiuni tv sau a vremii.

Fiecare afacere are nevoie de personalitate si de elemente distinctive. Vocabularul valorilor este relativ limitat si poate tinde catre truisme, dar interpretarea acestuia poate fi individuala si dinamica, creand un mediu care promoveaza nivele acceptabile de initiativa si grade potrivite de asumare a riscului printre angajati.

Valorile in actiune

Exista trei stagii cheie prin care poti face valorile sa mearga, odata ce acestea au fost definite. Aceste stagii sunt consensul, comunicarea si intarirea.

Incepem de la premisa ca o organizatie si-a dezvoltat sau doreste sa isi dezvolte un set de valori care sa reflecte si sa descrie ambitiile sale strategice. Aducerea acestora in domeniul public nu serveste niciunui scop daca nu creeaza diferente discernabile pentru intreaga organizatie.

Procesul instalarii trebuie sa indeparteze orice ambiguitate si inconsistenta despre ceea ce se doreste: organizatiile care aparent au un set diferit de valori interne si externe pot astepta cu greu sa obtina o abordare coeziva. Consistenta mesajului si modalitatea in care este oferit sunt de asemenea importante.

Ofera un premiu vizibil, precum jocuri personalizate pentru comportamentul exemplar in suportul valorilor. Acesta este o pozitie centrala in transformarea comportamentului corect in obiceiuri potrivite si actiuni naturale: inseamna traducerea comportamentului exemplar in ceva ce relationeaza cu realitatea si cu rolul slujbei. Orice dezbatere initiata de acest lucru in cadrul organizatiei este un lucru bun. Daca oamenii pot discuta si cadea de acord despre ce trebuie facut pentru a castiga recunoastere si apreciere atunci jumatate din batalie este castigata. Restul poate fi asigurat printr-un ghid simplu despre implementarea practica prin ceea ce pot face angajatii.