Din aventurile lui Rilă

Povestea lui Rilă începe aici…

Cândva, undeva pe parcurs, ucenicii veseli s-au pierdut. Iar Rilă a rămas singur în atelier, trist și abătut. Ce-o să facă el fără materiale și fără ucenici? Cum se va prezenta la Balul Verii, fără creații vesele și colorate? Până în 31 mai are nevoie de toate materialele, pentru a termina accesoriile în timp util pentru Balul Verii din 1 iunie.

Sătul de atâta aşteptare, Rilă a pus mâna pe cornul de marmură şi a suflat de 8 ori. Când a rămas aproape fără suflu de la atâta suflat, cerul s-a întunecat şi a apărut un Nazgûl. Nazgûlul s-a dat jos politicos de pe bestia înaripată, cedându-i locul lui Rilă. Acesta a încălecat şi a purces spre regatul Valar Dohaeris.

Ajuns în Valar Dohaeris, Rilă a fost primit cu urale şi zăngănit de lanţuri de către piticii sclavi de pe plantaţiile de bumbac. La vederea teribilei fiare pe care a sosit Rilă, stăpânii piticilor au fost de acord să-i împrumute pe termen nelimitat câţiva sclavi mai vrednici. Rilă a primit cu o deosebită consideraţie darul oferit, a pus piticii într-o urnă de ceramică şi a zburat înapoi spre atelierul său.

Când a ajuns înapoi pe pragurile atelierului, a descoperit cu surpindere că un negru pe nume Django îi adusese toţi ucenicii înapoi cu tot cu tirul cu fire de bumbac şi mărgele colorate. Pentru a-i răsplăti fapta, Rilă i-a cedat toţi piticii sclavi din urna de ceramică. Ca să-i răsplătească la rândul său recompensa prea generoasă, Django a deschis o plantaţie de bumbac şi o fabrică de mărgele şi a început să lucreze în antrepriză cu Rilă.

Rila Iepurila