Disclaimer pentru dom’ Cristoiu

După ce stimatul domn Cristoiu a afirmat despre toată clasa de blogări din România că scriu despre ciorbă de burtă şi postează poze cu pisicile lor, nu-mi pot scoate din minte reacţia lui Maka: ştie că trebuie să intre în blogosferă cu un buzz. Reacţie sau nu (sau nu) la videoclipul lui Zoso cu pisica sau la poza lui eCostin cu altă pisică (sau da?), Cristoiu afirmă sus şi tare că blogurile nu îi mai aduc informaţii în plus faţă de cele de la televizor şi că renunţă la ideea naşterii unui blog echivalent cu al şpagatistului. Hai să iau eu punctele care m-au “deranjat” şi mi s-au părut chiar o semi ofensă.

– Un pont despre o ciorbă de burtă ca la carte sau despre un loc unde să mănânci o ciorbă bună sunt binevenite oricând. Totuşi mă îndoiesc de apariţia unor astfel de articole la Manafu sau Clickio. Numa zic.

– Poate blogărul chiar ia blogul personal în serios (ca un jurnal care se doreşte a fi) şi scrie pățaniile şi recomandările lui despre pisica pe care o are în dotare. Dacă blogul nu se intitulează Laptop News sau Biserica a 7-a Ridicare, mi se pare că dă o informaţie nişei lui sau prietenilor apropiaţi sau oricăror alte persoane care-l urmăresc frecvent.

– Unii blogări poate chiar au ceva de spus unei anumite nişe căreia se adresează şi chiar trăiesc din această mică afacere, completată probabil şi activitatea din offline.

– Legat de televizor vs. bloguri, suntem cu toţii ferm convinşi că Afacerea Frunza e o întâmplare la fel şi multe altele care au văzu mai întâi lumina monitorului.

Iar ca şi reacţie a unui neblogăr care povesteşte despre cum l-a adoptat pe Bill Gates şi despre cum ar trebui promovat zimbrul de apartament sau canapeaua care iese din sămânţă: “Ion Cristoiu intenţiona să-şi lanseze un blog, dara a renunţat la idee” sună cât se poate de credibil. NOT!!!

Nu fă dară dacă nu vrei, da’ nu zi că nu vrei să faci ceva. Nici eu nu vreau să mănânc un castor azi. Nu vreau. Dar nici n-o să mănânc.

Ia să dau şi eu o recomandare utilă pe ziua cea de astăzi:One thought on “Disclaimer pentru dom’ Cristoiu

  • July 2, 2011 at 10:29 PM
    Permalink

    Sincer, n-am înţeles care ar fi problema lui tetea Cristoiu? Blogul este un jurnal personal, postat spre citire şi altora. Deci, nu este un organ (sic!) de mass-media, oficial, independent, care să reacţioneze spontan la ordinul unui partid, unui mogul ori a vreunui moguldeaţă care se trezeşte şăf peste blogolume!

Comments are closed.