Este timpul sa ne pregatim casa pentru iarna

Este timpul sa incepem sa ne gandim la pregatirea pentru iarna, o sarcina pe care doresti sa o realizezi inainte ca vremea sa devina extrem de rece.

Verificati etansarea casei

Pentru inceput, o buna etansare face casa ta mult mai eficienta, economisind costurile atat pentru incalzire, cat si pentru racire. In timpul iernii, aceasta va preveni reparatiile neplacute, pastrand in acelasi timp caldura in interiorul casei. Inspecteaza manual toate elementele etansate si inlocuieste orice element care este vechi sau prezinta scurgeri, acum mai degraba decat in ​​timpul iernii, atunci cand intr-adevar nu vei dori sa deschizi ferestrele pentru a lucra la izolatie.

Asigura-te, de asemenea, ca toate punctele de imbinare sunt asigurate si ia in considerare adaugarea unei maturi pentru usa pentru control si izolare in plus. Daca nu iti place aspectul unei maturi pentru usile de interior, ia in considerare un opritor din plus.

Inspecteaza acoperisul

Acoperisul este cel mai bun prieten in timpul sezonului de iarna si nu vrei sa chemi un reparator de acoperisuri de urgenta pentru ca ceva a mers gresit. Mergi sus intr-o zi frumoasa pentru a cauta raze ale luminii soarelui, care indica locurile potentialelor scurgeri si acorda o atentie sporita mai ales in jurul sistemelor de fixare unele dintre cele mai comune locuri cu scurgeri. Contacteaza un reparator de acoperisuri pentru a obtine o estimare a reparatiilor pentru a te asigura ca acoperisul va fi uscat in aceasta iarna – pentru a opri scurgerile si inainte de a crea probleme, cum ar fi mucegai, fungi, insecte si infectii.

Timpul jgheaburilor

Urca pe o scara pentru a vedea daca jgheaburile sunt curate si curata-le, daca nu sunt. Aceasta este, de asemenea, timpul pentru a verifica toate elementele de fixare ale jgheabului pentru a te asigura ca sunt sigure, precum si pentru a inlocui orice componente deteriorate sau cazute. Este inca timp sa montezi noi jgheaburi daca ai nevoie de acest lucru si vei dori sa o faci acum, mai degraba decat in ​​sezonul ploios.

In plus, ar trebui sa verifici burlanele sau lanturile de ploaie. Asigura-te ca sunt de asemenea curate si vezi unde se scurg. Daca acestea deverseaza apa langa fundatie ai nevoie sa creezi o mai buna drenare, astfel incat acestea sa curga intr-un bazin de recuperare a apei de ploaie, gaura de scurgere, gradina sau alta zona mai adecvata.