Facebook social media shit stuff

Facebook a facut in ultima vreme niste modificari in ce priveste vizibilitatea chestiilor in News Feed. Modificarile constau in afisarea foarte rarefiata a mesajelor trimise de un brand, pagina, whatever, si “intensificarea” mesajelor si pozelor cu pisici de la prieteni. Pentru ca Facebook e cu prieteni. Cu toti cei 2894. Si cu pisici.

1. Muie Facebook! Pentru ca a facut aceasta miscare in scopul de a mulge brand-urile de bani. Pentru ca pagina firmei X va plati niste bani ca statusurile sa ajunga mai departe la baza de 250.000 de oameni pe care i-a adunat cu greu (sau cu bani din greu).

2. Muie brand-uri! Pentru ca si brand-urile au partea lor de vina in schimbarea algoritmilor. Si pentru ca valoarea statusurilor talambe gen “E dimineata!”, “E weekend!” e discutabila. V-ati facut-o cu mana voastra. Sa vad acuma cine mai plateste 50 de dolari sa COMUNICE celor 100.000 de fani ca Afara ninge! :)

3. O muie mica “expertilor” SM! Pentru ca ati convins brand-urile sa-si faca pagini si sa investeasca masiv in Social Media pe Facebook pentru ca ALA E VIITORUL. Si acum planurile de folosire a acestor medii de comunicare se rezuma la scris de 10 ori mai multe statusuri ca ati auzit ca s-a redus numarul de oameni care le vad cu 90%.

P.S. Sa vad acum cate cereri de prietenie voi primi de la Servicii Funerare si Surfilare Covoare. Prietenii stiu de ce.

Cel mai mult “reprosez” tot Facebook-ului. Ok, inteleg ca trebuie monetizat cumva si ca Adsense e doar un vis frumos (nu intram in detalii, e alt subiect), dar aici mi se pare ca-si bate joc de mine, ca utilizator al retelei. Adica eu ALEG sa fiu fanul unui brand sau sa urmaresc o anumita pagina pentru ca vreau sa stiu ce model de placa video scoate X, unde canta Y, cum reactioneaza Z cand isi ia galeti de cacat peste ochi pe pagina de Facebook nemoderata etc. Si degeaba am ales sa ma torturez cu statusurile de pe pagina lui Ponta, ca Failbook decide sa-mi arate statusul platit al unui ziar de toata jena pe care nu-l urmaresc, dar il urmaresc trei prieteni de-ai mei. Si, evident, nici nu am cumva o optiune care sa-mi permita sa definesc un anumit brand ca fiind intr-adevar interesant pentru mine. Bine ca s-au strofocat sa faca “Close friends” sau cum dracu’ le zice la aia, si nu foloseste nimeni treaba respectiva. Cred ca e singura chestie pe care a imprumutat-o Facebook de la Google+ si evident au facut-o degeaba.

failbook

2 thoughts on “Facebook social media shit stuff

  • February 3, 2014 at 4:23 PM
    Permalink

    De tine a zis un barbat urmatoarele: ”şochează prin hiperrealismul şi plasticitatea descrierilor” tg;dr (G e de la gay)

Comments are closed.