Fain cu Facebook mai nou

Se ia urmatorul exemplu:

Pe o pagina cu 38.000 likes se posteaza un articol in data de 12 decembrie care zice ca 431 people saw this post. 

Se mai posteaza un articol asemanator (ca informatie / relevanta) in data de 13 decembrie care zice ca 2924 people saw this post.

Articolele sunt postate la aceeasi ora, pe acelasi subiect, cu aceeasi relevanta atat pentru profilul paginii cat si pentru cei 38000 de oameni care au dat like respectivei pagini pentru ca au fost interesati de informatiile postate pe aceasta pagina. Si totusi Facebook ignora dorinta celor 38000 de oameni si distribuie informatia catre 1% respectiv 7% din cei interesati PENTRU CA, EVIDENT, NU AM PLATIT.

De azi ma opresc si eu din folosit platforma lu’ peste prajit intocmai ca Arhi sau Razvan cu TraficTube. Da, sunt zgarcit, mai ales cand vine vorba de distribuit continut pe o retea care conditioneaza aparitia continutului respectiv catre oamenii care au decis ca sunt interesati de el.

P.S. Nu e vorba de continutul de pe Trotineta.com, e vorba de un site cu cca 100-150.000 unici lunari care a ajuns sa primeasca de pe Facebook 50 de vizite pe zi.

keep-calm-and-fuck-facebook

3 thoughts on “Fain cu Facebook mai nou

 • December 13, 2013 at 3:02 PM
  Permalink

  Sunt la prima incercare mai serioasa de extindere in online, dar la 150.000 unici lunar din experimentele mele recente rezulta ca ar trebui sa poti trai strict numai din adsense, nu stiu la ce mai ai nevoie de FB :)

 • December 13, 2013 at 3:25 PM
  Permalink

  Pe scurt: adsense pe Romania sucks donkey cock.
  Iar in ce priveste “nevoia” de Facebook, nu exista ca si nevoie, era o completare la trafic sa zic asa, social media shit. Timpul sau resursele pe care ar trebui sa le aloc acum nu se mai justifica sub nicio forma.

  P.S. Da, stiu ca pe blog am in unele locuri adsense.

 • December 13, 2013 at 3:32 PM
  Permalink

  Inca un P.S. mare de tot:

  Ai o vaga idee cat costa intretinerea unui site mai mare? Care sa fie capabil sa tina un anumit numar de vizitatori deodata, care sa nu se incarce in 30 de secunde, care sa aiba programator, designer, redactori, etc?

  Ia refa calculul tau cu traitul din adsense si uimeste-ma!

Comments are closed.