I-a luat geaca in care era si portofelul cu tot

Am vazut barbati care nu poarta borseta sau servieta, ci din comoditate isi pun portofelul in buzunarul interior al gecii, geaca la cuier si totul li se pare ok.
Asa a facut si Vladut. Avea in portofel abonamentele de metrou, cardurile bancare, banii si actele personale. Intr-o zi insa s-a produs inevitabilul si s-a invatat minte. Un coleg de serviciu a venit imbracat cu o geaca la fel, iar la plecare a lut geaca lui Vladut.

A luat-o si dus a fost cu ea. A luat si Vladut ce a ramas, fara sa isi dea seama de schimb. Si-a dat seama in schimb, cand a venit controlorul RATB si i-a cerut abonamentul.
– O clipa sa il scot din portofel, a spus sigur pe el.
Baga el mana in buzunar, pipaie imaginar portofelul din piele fina si se si vede cu ochii mintii prezentand dovada ca este un calator corect controlorului, dar portofelul nu era acolo!
– Domnule, eu cu mana mea l-am pus in buzunar, jur!
Controlorul i-a aplicat cea mai mare amenda fiindca a considerat ca Vladut si-a batut joc de el, stia de la inceput ca nu are abonament si l-a dus cu vorba ca-l are in buzunar.
Asa a ajuns el sa poarte numai geci personalizate sa nu mai fie infractor fara voie. Actele, banii si cardurile le-a recuperate, dar onoarea? A trait mult timp cu rusinea aceea de a se holba 20 de calatori la el si de a-l privi cu dispret.

Barbat in toata firea, curat, elegant, cu o functie de raspundere in oras sa calatoreasca asa ca ultimul vagabond si sa fie amendat!!!

Cum a ajuns acasa a cautat pe internet cuvintele cheie geci personalizate si a fost ghidat catre magazinul Allpromo.ro. I-au placut gecile aduse pentru cumparatorii romani din tarile din Europa si Asia si mai ales faptul ca personalizarea este garantata intreaga viata a tesaturii. Din material impermeabil rezistent, prevazute cu gluga, se puteau lua pe ploaie, frig si ninsoare fiindca multe erau captusite cu puf de gasca. A fost foarte fericit cand a constatat ca geaca putea fi imbracata si cand batea puternic vantul, deoarece tinea adapost.
In privinta personalizarii a cerut ceva destul de vizibil, dar in mod paradoxal discret, initialele sale brodate discret si elegant in mai multe locuri vizibile ca nimeni sa nu mai incurce gecile vreodata. Am stat de vorba mult despre acest subiect cu el si mi-a spus ca i-a venir ideea de la gecile electorale. Nu poate uita cum purtau vecinii lui geci portocalii, rosii sau verzi, in functie de culorile partidelor, cu trei trandafiri sau un trandafir in piept sau cu cheia.
Am ras impreuna amintindu-ne de timpul acela in care oamenii se bateau pe geci. Votau nu votau, intindeau mana si luau geaca de aceea mita electorala nu isi atingea mereu scopul. Multi dintre cei care “imbracau” o anumita geaca si culoare politica votau cu opozitia.
Trebuie sa recunoasc insa ca Vladut are idei originale. S-a gandit indelung cat de bine ar fi sa se poata personalize si paltoanele elegante