Iluminatul institutionalizat corect cu tuburi led

Este nevoie de lumina in toate institutiile in care se desfasoara activitati de la prima ora a diminetii si pana seara. Sa presupunem ca intr-o unitate de invatamant sau intr-un birou se lucreaza de la 8 la 13 si tot trebuie sa fim de acord ca salile se impun a fi luminate, fiindca in zilele ploioase de toamna este atat de intuneric, incat luminile se tin aprinse pana la ora 10.
Ce ar fi ca intr-un birou in care lucreaza 12 persoane, raspandite in toate colturile spatioasei incaperi, lumina sa se faca prin intermediul unei lustre sau a doua-trei becuri asezate numai deasupra unor functionari? Nu i-am nedreptati pe ceilalti? Consider ca toti elevii si toti salariatii au dreptul egal la lumina si la asigurarea tuturor conditiilor pentru buna desfasurare a lucrurilor.

Tuburi cu led au marea calitate de a distribui uniform o lumina de calitate premium si sunt ideale pentru institutii, indiferent de marimea incaperilor in care sunt montate.
Vestea buna este ca exista tuburi led permeabile, destinate interioarelor, dar si impermeabile, care se pot monta afara pentru iluminatul exterior, distribuind lumina puternica in toate ungherele.

Tuburile cu led au calitati similare becurilor cu led, exceptand distribuirea uniforma a luminii, care nu se realizeaza in cazul becurilor, atat de necesara mediilor in care se lucreaza. Si in atelierele de croitorie sau diferite fabrici, tuburile cu led sunt ideale.

Iata o lista de motive care sa ne determine sa le comandam din cel mai aprovizionat magazin cu produse electrice, din V-tac-led.ro:

-sunt elegante si potrivite institutiilor. Aici ar fi ciudat ca iluminatul sa se faca in alt mod.
-sunt cu 80% mai economice decat neoanele vechi sau becurile vechi. Datorita noii tehnologii, chiar daca a crescut calitatea luminii, corpurile de iluminat consuma mult mai putin.
-se aprind de indata ce s-a actionat asupra comutatorului.
-sunt garantate cel putin 20 000 de ore, in realitate insa, rezista mai mult.
-rezistente la fluctuatii mari de temperatura. Nu se deterioreaza, cand nu se lucreaza multe zile pe timp de iarna si nu se face cald mut timp in incaperea respectiva. Raman functionale pana la -20 de grade Celsius. Cand vara atmosfera se incinge si nu exista aparat de aer conditionat, rezista pana la +45 de grade Celsius.
-nu emit radiatii, iar cantitatea de caldura este minima
-inlocuiesc direct neoanele vechi, fara modificari la instalatie
-pe site-ul magazinului se gasesc atat tuburi led mai ieftine, de 28 de lei, dar si mai scumpe.
-toate apartin clasei energetice A+, prin urmare consumul redus este garantat.

Va recomand sa schimbati urgent vechile neoane si sa le inlocuiti cu aceste corpuri de iluminat, fiindca s-a demonstrat ca:

-la lumina lor echilibrata si uniform distribuita, se lucreaza mai bine si mai eficient. Ochii nu sunt afectati, sitemul nervos este protejat de lumina care o imita perfect pe cea naturala.
-cheltuielile legate de consumul de electricitate scad cu pana la 75-80 %
-tuburile led se schimba la 5 ani, desi distribuitorii ofera un termen de garantie de 2 ani.

Oamenii sunt multumiti, cand la locul de munca au lumina necesara ca sa isi desfasoare activitatea si nu isi strica ochii, iar ultimele studii plaseaza pe primul loc in topul preferintelor lumina alba naturala.