Importanta anvelopelor de iarna

Anvelopele de iarnă sunt făcute pentru a rezista suprafețelor cu zăpadă și alunecare, in perioadele cu temperaturi scazute. Gândiți-vă la un set de anvelope de iarna fulda KRI Control nou dacă circulati în condiții extreme de iarnă (zăpadă, gheață) sau dacă temperaturile din zona dvs. scad adesea sub 7 grade C – temperaturile scăzute reduc elasticitatea cauciucului anvelopelor, ceea ce reduce tracțiunea.
Daca nu sunteti sigur că aveți nevoie de roți de iarnă, mai jos sunt enumerate patru lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare.

1.Cauciucurile calca asfaltul.

Cauciucul lor rămâne flexibil în frig pentru o tracțiune suplimentară. Sticlele (tăieturi minuscule) adaugă “margini de mușcare”, care ajută la lipirea cauciucului de zăpadă pentru o mai bună aderență.

2. Sunt personalizate pentru fiecare climat.

Există o mulțime de opțiuni – anvelopele cele mai bune pentru autostrăzi din zone ploioase, altele pentru zone cu zapada. Vizitați magazinul de anvelope pentru a fi consiliat in privinta celei mai bune alegeri. Anvelopele de iarnă conțin siliciu, un compus care menține anvelopele flexibile la temperaturi scăzute. Acestea au, de asemenea, un design al benzii de rulare care vă ajută să mențineți o prindere fermă pe zăpadă și pe drumurile înghețate, ceea ce vă ajută la îmbunătățirea capacităților de manevrare, stabilitate, control și virare. Toate anvelopele all season, pe de altă parte, pot deveni grele și își pot pierde elasticitatea în vremea de iarnă, reducând tracțiunea și compromite siguranța.

3. Intotdeauna inlocuiti toate cele 4 anvelope.

Pentru echilibrare, toate anvelopele și jantele trebuie să fie aceleași sau modele similare. Chiar și SUV-urile cu tracțiune integrală (AWD) au nevoie de anvelope de iarnă. AWD este inutil dacă anvelopele au o aderență slabă. Anvelopele de iarnă ajută la reducerea distanței de frânare pe drumurile reci, umede, cu gheață și zăpadă. În funcție de viteză și vreme, distanța de frânare a anvelopelor de iarnă poate fi cu până la 25% mai scurtă (sau două lungimi ale vehiculului) comparativ cu anvelopele all season.

4. Spatiul de depozitare

Depozitati anvelopele curate și uscate într-o pungă etanșă pentru a vă proteja cauciucul de lumina soarelui și de umiditate. Acesti factori le pot face sa isi piarda din proprietati.