Importanta dotarii AC-urilor moderne cu agenti frigorifici ecologici

Consecintele gazelor cu efect de sera se manifesta intr-un mod ingrijorator, impactand negativ mediul natural. La nivel mondial, se depun mari eforturi pentru a reduce utilizarea de combustibili fosili, mai precis petrol si gaz, iar ca alternative eco de solutionare a problemei schimbarii climatice, oamenii de stiinta ne propun sa ne indreptam atentia catre energii regenerabile, dar si catre solutii bazate pe o mai mare eficienta energetica. In domeniul solutiilor de climatizare pentru spatii interioare, se observa lansarea de noi game de aparate si sisteme de aer conditionat moderne, capabile in primul rand nu doar de un bun randament, ci si mai eficiente din perspectiva consumului de energie si din punct de vedere al reducerii emisiilor nocive de CO2.

Freonii reprezinta compusi halogenati, care mai sunt cunoscuti si sub denumirea de hidrofluorocarburi si care contribuie la crearea efectului de sera, avand consecinte devastatoare asupra stratului de ozon. De exemplu, CFC, HCFC, HFC, freonul R-11, R-12, R-113, R-22 etc. In schimb, cercetatorii au descoperit ca agentul refrigerant R32 este unul care nu cauzeaza efecte de poluare asupra mediului. Aceasta descoperire a fost rapid preluata si implementata de catre producatorii de solutii de climatizare, printre care si Fujitsu, un vanzator de ac-uri performante si in acelasi timp un adevarat pionier al protejarii mediului natural. Daca doriti sa beneficiati de un mediu cu temperatura potrivita, in orice sezon, indiferent de temperaturile exterioare joase, intr-un spatiu nu foarte larg, puteti instala cu bune rezultate un split de perete A+++ Fujitsu 9000 BTU. Clasa de eficienta inalta pe care o poseda noile aparate tip duct prevazute cu tehnologie Inverter este suficienta pentru a ne indica performantele de care este capabil acest model de unitate interioara.

Ultima jumatate de secol este caracterizata producerea in atmosfera a unor cantitati foarte mari de dioxid de carbon si de metan, fapt ce a condus la reducerea permeabilitatii atmosferei in fata radiatiilor calorice reflectate de Pamant spre spatiul cosmic, ducand la formarea fenomenului cunoscut astazi drept incalzire globala. Cresterea temperaturilor are ca impact marirea riscurilor de aparitie a afectiunilor cardiovasculare si determina in plus concentratii mari de ozon troposferic, un factor poluant asociat cu una dintre cauzele care provoaca manifestari de astm bronsic. Organizatia Mondiala a Sanatatii este de parere ca acest proces al incalzirii globale este responsabil de moartea a aproximativ 150 000 de indivizi, anual. Fenomen descoperit prima data de Joseph Fourier la inceputul secolului al XIX-lea, efectul de sera este in prezent combatut pe toate planurile, inclusiv de catre producatorii mondiali de aparate ac. Pentru fabricarea de casete de tavan, duct-uri pentru tubulatura, coloane de aer conditionat sau alte solutii de climatizare pentru spatii interioare rezidentiale sau comerciale, se folosesc la momentul actual, in conformitate cu legile in vigoare, doar agenti frigorifici ecologici.