Importanța kinetoterapiei după o leziune

O imagine de ansamblu a kinetoterapiei

Dacă aveți o vătămare sau o boală care vă afectează oasele, articulațiile, mușchii, tendoanele sau ligamentele, este indicat să optați pentru servicii de kinetoterapie.

În aceste zile, specialiștii din domeniul medical sunt extrem de specializaţi, iar kinetoterapeuții nu fac excepție de la această tendință. Unii terapeuți fizici sunt specializați în a ajuta pacienții care au afecțiuni ortopedice – acele leziuni care provoacă deficiențe sau disfuncții la diverse structuri osoase și țesuturilor moi ale corpului.

O vătămare la un os, articulație, tendon, ligament sau mușchi poate provoca durere, mobilitate funcțională limitată și pierderea forței sau a gamei de mișcare. Aceste deficiențe vă pot împiedica să vă bucurați de munca normală sau de activitățile recreative. Obiectivul kinetoterapiei este de a ajuta ca vătămarea dumneavoastră să se vindece corect și să vă îmbunătățească puterea, gama de mișcare și mobilitatea funcțională generală.

Dacă aţi suferit o operație, este posibil să aveți anumite limitări pe care chirurgul dvs. dorește să le respectați. Prin kinetoterapie puteţi reveni la stilul de viață normal, rapid și în siguranță.

Orice afecțiune care provoacă durere sau mobilitate funcțională limitate ca urmare a unei leziuni la structurile osoase sau ale țesuturilor moi din corpul dvs. poate beneficia de serviciile de kinetoterapie.

Când se folosește kinetoterapia?

Kinetoterapia poate fi de ajutor pentru persoanele de toate vârstele, cu o gamă largă de afecțiuni de sănătate, inclusiv probleme care afectează:

  • Oase, articulații și țesuturi moi – cum ar fi dureri de spate, dureri de gât, dureri de umeri și leziuni sportive.
  • Creierul sau sistemul nervos – cum ar fi problemele de mișcare rezultate dintr-un accident vascular cerebral, scleroză multiplă sau boala Parkinson.
  • Inima și circulația – cum ar fi reabilitarea după un atac de cord.
  • Plămâni și respirație – cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică și fibroză chistică.

Când ar trebui să mergeţi la un kinetoterapeut?

Dacă aveți o vătămare sau o durere cronică care afectează modul în care funcționați zilnic atunci este cazul să alegeţi un tratament de kinetoterapie. Kinetoterapia este indicată atât după o intervenție chirurgicală, cum ar fi o înlocuire a șoldului, sau un eveniment precum un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Kinetoterapie după o luxație a umerilor

Cum să reveniţi la normal?

Articulația umărului este o structură complicată și surprinzător de predispusă la accidentare. Majoritatea rănilor la umăr sunt cauzate de traume: o lovitură puternică în timp ce jucaţi un sport, de exemplu. Căderea și aterizarea pe o mână întinsă ar putea separa de asemenea articulaţia umărului. Oricare ar fi natura vătămării și oricare ar fi cauza, dacă aveți o luxație a umărului, este posibil să aveți nevoie de kinetoterapie după ce articulația umărului a fost repoziționată corect.

La prima întâlnire, terapeutul vă va pune întrebări despre vătămarea dvs., nivelul durerii și capacitatea dvs. de a vă deplasa după operație. Se vor lua măsurători ale intervalului dvs. de mișcare și rezistență pentru a crea o bază de comparație în timp ce progresați în tratamentul dumneavoastră de kinetoterapie. Obiectivele dvs. vă pot ajuta să vă motivați în programul de kinetoterapie și să vă ofere ceva pentru care să faceți eforturi pentru a trece prin reabilitare.