Informatii despre lacurile de unghii

Considerat un articol de lux, lacul de unghii reprezinta o parte din rutina zilnica pentru multe doamne. Dar unele dintre substanțele chimice folosite pentru a crea lacuri de unghii moderne sunt toxice. Aflați ce ingrediente să evitați și ce elemente din compozitia lor sa omiteți. Chiar dacă produsele dvs. de îngrijire a unghiilor sunt etichetate netoxice, aplicați-le numai în zone bine ventilate și nu inhalați vaporii.
Metodele de colorare a unghiilor pot fi documentate pe parcursul istoriei produselor cosmetice. Egiptenii vechi aveau probabil vopsite unghiile cu henna. Lacul de unghii de astăzi este aproape în întregime o invenție din secolul XX.

Compoziţie

Lacul de unghii modern este compus din patru ingrediente de bază. Nitroceluloza sau nitratul de celuloză este agentul de formare vâscos. Se adaugă rășini și plastifianți pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Pigmenții și alți agenți de colorare completează curcubeul culorilor disponibile lacului de unghii. Și solvenții conțin agenți de colorare până când vă ojati unghia și lăsați să se usuce.

Toxinele

Imbunatatiri ale secolului XX pentru metodele de colorare a unghiilor vin cu un pret. Solvenții și plastifianții din lacurile de unghii sunt adesea toxici. Ingredientele de interes special includ toluen, acetat de butil si acetat de etil. Nu vă vor face niciodată rău când va ojati pe unghii, dar dacă sunt ingerați sau inhalați, vă pot imbolnavi sau chiar vă pot ucide.

Dezbaterea fibatului

Fibatul de dibutil sau DBP a fost “legat de cancer la animalele de laborator “, potrivit unui articol din “Pittsburgh Post-Gazette”. Articolul o citează Stacy Malkan de la Campania pentru produse cosmetice sigure, care își exprimă îngrijorarea în special pentru lucrătorii din saloanele de unghii. Nu numai că inhalează vaporii toată ziua, dar de multe ori nu există nici o modalitate de a ști la ce nivel de toxine sunt expusi. Lacurile de unghii folosite în saloane sunt scutite de legi care impun afisarea ingredientelor.
DBP nu s-a dovedit în mod concludent că este dăunător. Cu toate acestea, Uniunea Europeană a interzis DBP la produsele de îngrijire personală vândute în Europa. Nu există astfel de interdicții în Statele Unite, dar unele saloane îndepărtează din rafturile lor în mod voluntar produsele care contin DBP.