Mentinerea implicarii angajatilor, secretul profitabilitatii

Pentru ca o firma sa fie rentabila din punct de vedere al profitului angajatii acesteia trebuie sa fie 100% implicati pe toata durata programului. Acest lucru este destul de greu de obtinut motiv pentru care in continuarea acestui articol voi prezenta cateva metode foarte eficiente prin care angajatii unei firme pot fi motivati sa de-a dovada de implicare pe toata durata programului.

Selectia angajatilor este una dintre cele mai importante metode prin care te poti asigura ca oamenii pe care urmeaza sa ii angajezi vor fi implicati 100% in ceea ce vor face. Pentru ca aceasta metoda sa de-a randamentul scontat, procesul de selectie al resursei umane trebuie sa fie cat mai riguros si sa includa cerinte cat mai specifice postului ce urmeaza a fi ocupat.

Oferirea celor mai bune conditii de lucru este o alta modalitate prin care implicarea angajatilor nu doar ca poate fi mentinuta ci poate fi chiar marita. Ce presupune oferirea celor mai bune conditii de lucru?

  • conditii de maxima securitate;
  • confort;
  • colectiv fara conflicte interne, ambitios si cat mai relaxant;
  • mobila birouri si echipamente de lucru cat mai performante; in ceea ce priveste mobila birou recomand achizitionarea acesteia de la Moff pentru ca acestia comercializeaza cea mai buna mobila birou atat din punct de vedere al functionalitatii cat si al pretului ori design-ului.
    Comunicarea in permanenta a obiectivelor pe care le au angajatii este o alta modalitate prin care acestia sunt tinuti implicati pe tot parcursul programului de lucru.

Avand in vedere ca principalul motiv pentru care ne ducem la serviciu este recompensa financiara pe care o obtinem de pe urma prestarii unui serviciu, recompensarea angajatilor este o alta metoda foarte eficienta prin care implicarea angajatilor poate fi mentinuta si chiar marita. Desi recompensarea financiara este cel mai bun instrument de motivare al angajatilor, acesta nu este singurul instrument de motivare utilizat de catre manageri, oferirea de zile libere ori scurtarea programului de lucru fiind alte doua modalitati prin care angajatii pot fi recompensati.

In concluzie, pentru ca afacerea pe care o coordonezi sa aiba succes trebuie indeplinite o serie de conditii, angajarea unui personal cat mai motivat fiind una dintre cele mai importante.