Ne fură auru!

RMGC ne fură auru! Auru nost, din munţii noşti, pe care am fi gata să-l scoatem cu mâinile goale. Nu de alta, dar tehnologie n-avem. Şi distruge natura şi aduce apocalipsa prin intermediul cianurii. Şi distruge galeriile romane. Şi probabil trage şi o ţeapă statului român la final. Şi anulează implicit Fân Fest-ul. Care ar fi trebuit să salveze până acum Porodica Montană, dacă nu erau hipstăraşii prea ocupaţi să-şi bage în venă şi să bea bere la PET.

Concluzia…

Mă doare drept la 142,56 metri în faţa pulii! Nu am fost în zona respectivă, nu mă interesează de oamenii ăia – că au de lucru, că n-au de lucru, că merge culesul de ciuperci sau nu. Nu mă poate interesa de viitorul unei zone aflate la cca. 200 km de mine (aproximez pentru că ştiu doar că e pe lângă Alba pe undeva). Nu beau apă din râu, nu mă duc cu cortul în zonă să mă aerisesc sau să mă cianurez. Dacă rămâne o imensă groapă după ce pleacă exploatatorii, o să mă lase atât de rece cât mă lasă şi acum faptul că acolo e un sat care are un muzeu al mineritului şi un ABC unde se vinde pâine şi vodkă ieftină. Dacă din banii rezultaţi din vânzarea drepturilor de exploatare se alocă fonduri pentru asfaltarea a 5 metri de drum judeţean pe care circul săptămânal, mă încălzeşte infinit mai mult.

rosia dezastru whatever crater

Şi în continuare, nişte ilustraţii care sigur vor salva Roşia Montană prin operaţiunea de şeruire intensă şi ataşare la petiţii. Asta dacă nu o salvează MILIOANELE de români ieşiţi la proteste în toată ţara. Bonus – un kit de activist. Descarci, printezi şi mergi la protest. Fără greşeli de ortografie, fără păreri personale, fără Muie Băsescu. Simplu şi curat.

muie rosia 2 muie rosia 1

muie rosia 4