O zi din viaţa unui urs brun

~ guest post

Azi m-am trezit cu noaptea-n cap cum s-ar spune. Atât de matinal n-am mai fost de la eclipsă. Habar n-am ce-i aia, dar am auzit o cârtiţă povestind şi mi-a rămas în cap ca o melodie proastă. Şi cum tot era ora 11 când m-am trezit, m-am gândit că ar fi potrivit să încep ziua cu o pauză. Am luat o pauză bine meritată până în jurul orei 12 când a început să mă roadă foamea şi m-am decis să nu mor ca prostu’ de foame. Zis şi făcut, m-am dus la o scurtă plimbare până am dat peste 3 lupi tineri care tocmai prinseseră o căprioară. Le-am explicat foarte gentil că e dreptul meu, conform raportului forţă-greutate care e deasemenea în favoarea mea, să consum prada capturată de ei. Mi-au mulţumit discret, printre dinţi, şi s-au retras. Probabil să se bucure şi să se laude cu onoarea pe care le-am făcut-o.

După o masă copioasă merge un somn bun. Somn care, cu burta plină fiind (mulţam faină lupişorii, rămân dator) a căzut la ţanc. Peste cca. 4 ore de linişte mă trezeşte un iepure foarte neliniştit şi agitat că mă culcasem pe intrarea lui în vizuină. Mi-am cerut scuze şi l-am mâncat cu poftă, pentru că, după un somn bun nu se potriveşte nimic mai bine ca o gustare uşoară. Cu sufletul şi stomacul împăcat m-am luat la o plimbare prin pădure. După 10 minute de plimbare, m-a apucat o foame groaznică, probabil de la efort. Nefiind niciun animal binevoitor prin prejmă, mi-am amintit ce-mi ziceam mama, ceva cum că aş fi omnivor. Am alungat foarte repede gândul, cu o scârbă ancestrală, şi am plecat la o vânătoare scurtă. Foarte scurtă, pentru că peste 50 de metri m-am întâlnit cu o tufă de zmeură. Cea mai tare tufă de zmeură pe care o poate un urs întâlni. Pentru că în tufa respectivă se înţepenise un mistreţ tinerel şi foarte delicios la urma urmei. Şi cu asta am socotit că ziua a fost una productivă şi mă pot retrage la o odihnă cât se poate de meritată.

De ce v-am povestit chestia de mai sus? Pentru că, pentru fiecare cont deschis cu WWF Bonus Card, Garanti donează câte 90 de lei către organizaţia de mediu World Wide Fund for Nature (organizaţie care se ocupă cu exact ce-i spune numele, în peste 100 de ţări). Deasemenea, în cadrul campaniei “Cu fiecare cumpărătură, salvăm împreună pădurile virgine ale Şincii”, un procent de 0,5% va fi donat aceleiaşi organizaţii.

Şi, cel mai important, fiecare aplicant va primi un ursuleţ de pluş!

Ajută-i să mă ajute să-mi păstrez casa!

~semnat Ursu’ Brun de la Şinca

2 thoughts on “O zi din viaţa unui urs brun

  • December 28, 2011 at 5:06 PM
    Permalink

    Ursoiul asta n-are un stres. Foarte frumos din partea lui ca respinge carnea de om; numai bun de luat ca animal de companie. Sa moara rusii de invidie!

Comments are closed.