Pe ce degete se poarta inelele de logodna si de nunta?

V-ati intrebat vreodata despre traditiile din spatele purtarii inelului de logodna pe un anumit deget? Sau daca puteti renunta la acest obicei si sa incercati ceva nou? Pe scurt, iata tot ceea ce trebuie sa stiti despre cum sa purtati inelul de logodna, verigheta sau inelul de promisiune.

Nu exista reguli privind din ce metal ar trebui modelate inelele de nunta sau daca ar trebui sa se potriveasca ca design. Puteti opta pentru verighete aur alb si galben Atcom clasice sau pentru benzi mai elaborate cu pietre sau alte detalii. Mai nou, numeroase cupluri aleg sa isi personalizeze inelele prin gravare cu data casatoriei sau cu un citat romantic preferat. In mod obisnuit, mirele si mireasa fac schimb de inele in timpul ceremoniei de casatorie, punand fiecare inelul pe degetul celuilalt, dupa rostirea juramintelor.

Traditia purtarii unui inel de logodna si/sau verigheta pe al patrulea deget al mainii stangi este una romantic; cu toate acestea, semnificatia este profund gresita. Un reprezentant al unui brand de bijuterii v-ar putea explica faptul ca romanii antici credeau ca acest deget avea o vena care ducea direct catre inima – Vena Amoris. De aici si conceptul ca un cuplu de indragostiti ar trebui sa poarte acest simbol al dragostei eterne pe acest deget.

In ziua de astazi, stim ca “vena dragostei” este doar un mit nascocit de om, insa traditia continua in pofida acestui fapt. Exista insa si cateva tari unde inelul de logodna se poarta pe mana dreapta: Rusia, Columbia, Grecia etc.

In ceea ce priveste traditia verighetelor, se pare ca aceasta provine din timpuri indepartate, din Egiptul Antic de acum 4800 de ani. Cercul semnifica eternitatea, fara inceput si fara sfarsit. Ceea ce nu stiu multi oameni este ca si spatiul din interiorul cercului are, de asemenea, o semnificatie, fiind ca o poarta sau usa. De aceea, se spune ca un barbat care ii daruieste un inel de casatorie unei femei ii ofera de fapt o dragoste nemuritoare.