Pentru un somn linistit

Somnul reprezinta o necesitate fiziologica foarte importanta. Deprivarea de somn sau somnul de proasta calitate pot duce la alterarea calitatii vietii, la probleme de sanatate si chiar la afectiuni grave si in cazuri extreme la deces. Este foarte important ca toate componentele patului in care dormim sa fie de cea mai buna calitate, pentru a ne asigura odihna corespunzatoare si ma refer aici la pilota de vara, saltea pat, perna si lenjeria de pat.

Atunci cand alegeti salteaua de pat, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. Chiar daca va place o saltea moale, trebuie sa stiti ca saltelele de burete sau cele care se deformeaza usor, nu asigura suportul potrivit al coloanei vertebrale, ceea ce va poate afecta atat somnul, cat si sanatatea coloanei vertebrale, caci pot aparea modificari ale acesteia, cum ar fi curburile vicioase. Saltelele ortopedice sunt cele mai potrivite, deoarece sunt mai ferme si mentin coloana dreapta, pe tot timpul noptii, indiferent daca dormiti pe spate, pe o parte sau chiar pe burta.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este materialul din care este confectionata salteaua sau produsele din categoria lenjerii pat. Cu totii stim ca suntem in permanenta inconjurati de acarieni, asa ca materialul din care este confectionata salteaua trebuie sa impiedice acumularea si inmultirea acestora in structura sa. Din aceasta cauza, mai ales pentru persoanele alergice, sunt recomandate saltelele care au in compozitia lor ioni de argint, care sunt si antibacterieni.

De asemenea, trebuie sa optati pentru saltele care nu mentin umezeala in ele, saltele care respira efectiv, care permit circulatia libera a aerului in interiorul lor, impiedicand aparitia si inmultirea bacteriilor sau a altor micro-organisme. O salea buna trebuie sa fie ortopedica, ergonomica si anatomica.

Pe site-ul www.green-future.ro gasiti o gama variata de saltele si lenjerii de pat, de cea mai buna calitate si la preturi accesibile.