Poliția Ecologică Oradea

Ora 10 seara. Am niște vecini la o casă în zonă, cred că au pus pe foc bunicii și colecția lor de carte mucegăită. Cert e că nu mai văd clar blocul vecin. Vreau să sun la Poliția Ecologică – surpriză! Nu răspunde nici puiu’ dracului!!! De fapt Poliția Ecologică ține de Poliția Comunitară care ține de Poliția Locală. Sau așa ceva. Număr de telefon în caz că interesează pe cineva – 0259.969.

După 3 telefoane răspunde o doamnă cam sictirită care mă întreabă cu lux de detalii numărul casei, dacă îi cunosc pe oameni, de câtă vreme fac foc, etc. Chestii logice până la un punct. După care mă anunță foarte senin că va trimite o patrulă mâine după-masă să verifice. Deci focul arde acuma. Dar patrula va merge mâine după-masă să verifice. Să verifice focul care arde acuma. Oare cum reacționează dacă mă sechestrează cineva și apuc totuși să dau un telefon la Puliție? Reveniți vă rugăm cu un telefon când știți exact cine v-a răpit, ce vrea și când vă dă drumul. Facepalm!!!

Dacă mă duc și mă cac la oameni pe preș cu dedicație, zice lumea că sunt măgar. Dar rămâne întrebarea – cum plm îs singurul care vede norul de fum și pe care îl deranjează norul de fum?! Ținând cont că stau la 3 blocuri depărtare de respectiva casă și nu pot respira normal în balcon.

P.S. I-am văzut în acțiune prin Ioșia, i-a sunat cineva care are o nevastă angajată la ei, în 3 minute a fost mașina de poliție acolo să stingă 3 cartoane aprinse și să avertizeze aprinzătorii.

Politia Ecologica Oradea