Probleme, Gogule, probleme?

Mare tevatură zilele acestea pe cazul bizonilor de la Club Heaven Timişoara. Mă refer la cazul bizonilor căci se pare că întotdeauna e mult mai uşor de atacat şi distrus ceva decât de construit. Dacă întrebaţi 10 persoane, despre care ştiţi că sunt la curent cu tot cazul, cum o cheamă pe fata care a fost discriminată bag mâna în foc (până la gât) că mai mult de 1-2 din ei habar n-au şi nici nu-i interesează şi nici nu ar trebui. Dar clubul trebuie discreditat şi închis şi dârâmat şi patronul omorât cu pietre pentru că este fost miliţian. Şi scuipat după aceea. Şi toţi oamenii care merg la ştrand acolo să fie înfieraţi. Pentru că au puţa mică.

Da, corect, trebuie dat un exemplu, ar trebui să se sesizeze N instituţii şi organizaţii cu această ocazie (exceptând evident salvatorii lui Lăbuş şi Grivei că ei are sufleţel doar pentru căţeluşi). Dacă era an electoral, cazul Laviniei ar fi ajuns pe posturile naţionale în mai puţin de 24 de ore, s-ar fi înfiinţat 7 comisii şi s-ar fi dat 7 ordonanţe de urgenţă. S-ar fi pus rampe pentru cărucioare şi unde nu trebuie.

Acum însă, cu tot scandalul din blogosferă, feisbuci, presă locală şi alte medii mai mult sau mai puţin eficace, cazul va fi muşamalizat şi uitat în mai puţin de 2 săptămâni iar clubul va continua să funcţioneze în aceleaşi condiţii şi cu aceeaşi mentalitate.

Pentru că aşa suntem noi, românii. Apare o sămânţă de scandal suntem acolo să punem apă pe ea să se facă mare şi grasă să ne putem îmbuiba din ea. Apare un caz ca al Laviniei sărim ca arşi să o apărăm şi să stigmatizăm autorii. Ieşim dă pă net şi ne parcăm pe locurile rezervate handicapaţilor, mergem la coafor şi ne râdem de rampa cu un unghi de 45 de grade de la intrare. Mergem la McDonalds şi intrăm la baia specială, pentru că, nu-i aşa, acolo sunt bare d-alea faine de care să ne ţinem. And so fucking on…

 

6 thoughts on “Probleme, Gogule, probleme?

 • June 25, 2011 at 12:40 PM
  Permalink

  Veniturile angaja ilor din institu iile Ministerului de Finan e – ANAF Gard Financiar i alte institu ii de control – sunt compuse din salariu de baz plus o component salarial provenit din procentele asigurate din amenzile acordate pentru munca la negru contraband i evaziune fiscal a declarat Sebastian Oprescu pre edintele Sindicatului Na ional al Func ionarilor Publici… …Dac aceste stimulente se dau pentru performan ne intreb m de ce un ingrijitor are stimulente de 1.776 de lei in timp ce un ofer are stimulente de pan la 2.874 de lei.

 • June 28, 2011 at 10:02 AM
  Permalink

  Eu trăiesc un paradox: de ani de zile vreau să fac un reportaj despre inaccesibilitatea locurilor publice, dar, cei de la asociaţia handicapaţilor mă roagă … să nu -i pun rău cu Primăria!

 • June 28, 2011 at 11:06 AM
  Permalink

  @Zamfir – pai scrie-l si vezi ce iese. Cere parerea persoanelor cu handicap nu a asociatiilor.

 • June 28, 2011 at 3:35 PM
  Permalink

  Aici e problema: niciunul nu este dispus să mergem împreună şi să-l filmez cum nu poate intra. Va trebui să filmez doar intrările, în timp ce eu voim să prezint inaccesibilitatea reală.

 • June 29, 2011 at 1:22 PM
  Permalink

  Procedeaza ca si reporterii ProTv cand se plimba cu barca la inundatii sau se filmeaza in masini pe la saloane cu mana pe schimbator.
  Ideea de baza se intelege, oricine realizeaza ca nu se poate urca o rampa de 45 de grade in carucior cu rotile.

 • July 1, 2011 at 9:24 PM
  Permalink

  @zamfir – cacat pansat sunteti si voi astia care tot trambitati. pune mana si fa ceva concret. la fel si cei de pe pagina cu boicotul. multa gargara si nimic concret. un mare “fas”.

  ati fost careva la heaven sa luati atitudine sub vreo forma? exceptand scrisul pe bloguri si pe facebook s-a facut ceva “palpabil”? ete nah!

Comments are closed.