Reciclarea anvelopelor

În fiecare an, americanii aruncă 280 de milioane de anvelope. Dintre acestea, aproximativ 235 de milioane sunt anvelope pentru mașini așa cum sunt Continental 215/65R16 98H – Vara, 42 de milioane sunt anvelope pentru camioane, iar restul de 3 milioane provin din diverse echipamente și anvelope pentru avioane.

Această sursă uriașă de deșeuri a inspirat crearea de programe de reciclare care să-și reutilizeze anvelopele vechi pentru o varietate de utilizări. Vestea bună este că se estimează că 25-30 la sută dintre anvelope sunt cumva reciclate în moduri tot mai utile și creative.

Câteva dintre aceste moduri includ: topirea cauciucului pentru a repara asfaltul, care îmbunătățește de fapt suprafața și contribuie la prelungirea duratei de viață a drumului.

Odată topit, cauciucul poate fi apoi măcinat și adăugat la facilitățile sportive și de agrement, cum ar fi pistele de rulare și locurile de joacă. Adăugarea de pneuri reciclate pe aceste suprafețe își prelungește viața până la cinci ani.

Anvelopele reciclate pot fi utilizate pentru confecționarea unor bare de protecție pentru bărci, căptușeală pentru covoare și izolare.

O altă opțiune populară de reconstituire este de a rupe anvelopele vechi pentru grădină și căptușeală pentru paturi de flori. Indiferent dacă clădirea publică sau construcția „ecologică” de reședințe private folosește anvelope reciclate. În funcție de uzura generală, unele anvelope vechi pot fi reciclate în unele noi.

Timberland, magazinul specializat în încălțăminte, a facut parteneriat chiar și cu Omni United, producător de anvelope din Singapore, pentru a proiecta o linie de anvelope din care pot fi realizate tălpile pantofilor noi.
Acest plan de reciclare înainte de producție este cunoscut sub numele de upcycling. Diferența dintre reciclare și upcycling este că ciclismul presupune planificarea, mai degrabă decât reacția la, inevitabilitatea deșeurilor de anvelope.