Reţete de mic dejun pe bază de fructe

Lapte bătut cu piure de caise

Pentru trei-patru porții
2 mere
2 linguriţe suc de lămâie
250 g de lapte bătut
200 g de caise coapte
100 g de miere
câteva frunzuliţe de roiniţă (melisă)
felii de măr
Timp de preparare: cca 20 de minute

1. Descojiți merele, înlăturaţi sâmburii şi daţi-le pe răzătoare. Încorporaţi-le amestecând uşor cu sucul de lămâie în laptele bătut.
2. Pentru piureul de fructe spălaţi caisele, tăiaţi-le în două şi scoateţi sâmburii. Amestecaţi cu miere și zdrobiţi-le. Amestecaţi frunzuliţele de roiniţă în piureul de fructe.
3. Puneți laptele bătut într-un bol și adăugaţi peste acesta piureul de caise. Decoraţi cu frunzuliţele de roiniţă şi felii de măr.

Supă rece cu lapte bătut şi piersici

Pentru patru porţii
500 ml de lapte bătut
300 g de iaurt natural
4 linguri fulgi de ovăz care se topesc
4 linguri de miere
250 g de zmeură
2 piersici
4 crenguţe de mentă
Timp de preparare: cca 10 minute

1. Amestecaţi bine cu mixerul manual laptele bătut cu iaurtul, fulgii de ovăz şi mierea într-un castron. Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi tamponaţi-o.
2. Spălaţi piersicile, uscaţi-le, tăiaţi-le în jumătate, îndepărtaţi sâmburii şi tăiaţi cubuleţe jumătăţile de piersică.
3. Turnaţi amestecul de lapte bătut în patru boluri mici. Împărţiţi în acestea zmeura şi bucăţile de piersică. Spălaţi menta, zvântaţi-o şi rupeţi frunzuliţele de pe tulpină. Serviţi supa rece garnisită cu frunzuliţe de mentă.

Clătite integrale cu fructe

Pentru patru porţii
100 g făină integrală de grâu
250 ml de lapte cu conţinut scăzut de grăsime
3 ouă
3 linguri de miere
1 praf de de sare
1 lingură ulei de floarea-soarelui
3 linguri de unt
1 lingură de zahăr
200 g de rubarbă
100 g de iaurt natural
lapte integral
100 g de zmeură
Timp de preparare: cca 30 de minute

1. Puneţi făina, laptele, ouăle, mierea şi un praf de sare într-un castron şi amestecaţi-le până obţineţi un aluat omogen. La sfârşit adăugaţi uleiul. Încingeţi două linguri de unt într-o tigaie şi coaceţi 6-8 clătite subţiri din aluat. Lăsaţi-le să se scurgă pe prosop de hârtie şi păstraţi-le la cald.
2. Topiţi restul de unt într-o tigaie şi lăsaţi zahărul să se caramelizeze în acesta amestecând. Spălaţi, uscaţi, curăţaţi şi tăiaţi rubarba în bucăţi şi puneţi-o în tigaie. Turnaţi 100 ml de apă şi prăjiţi rubarba 15 minute până se înmoaie. Amestecaţi iaurtul cu mai multe linguri de lapte integral până când acesta devine lichid. Stingeţi rubarba cu iaurtul lichid.
3. Alegeţi, spălaţi, tamponaţi şi puneţi zmeura în tigaie şi fierbeţi-o cu atenţie. Puneţi fructele pe clătite, pliaţi-le şi serviţi-le calde.

Healthy breakfast