Review si comanda Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

Procesor / memorie / sistem de operare

Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge au un sistem de operare Android 6.0 Marshmallow si procesoare octa-core Exynos 8890. Acestea integreaza patru nuclee la 2,3 GHz si patru nuclee la 1,6 Ghz, alaturi de un GPU Mali T880MP12 la 650 Mhz si o memorie RAM de 4 GB.

Baterie

Desi bateria este de dimensiuni mai mari, incarcarea este mai rapida decat la modelele anterioare. Galaxy S7 vine echipat cu o baterie de 3,000mAh iar Galaxy S7 Edge de 3,600mAh.

Display

Caracteristicile avansate sunt completate de aspectul elegant. Galaxy S7 are un ecran de 5,1 inch pe o structura conventionala, in timp ce S7 Edge are 5,5 inch si marginile curbate. Ambele sunt rezistente la apa.
La nivel de design, S7 Edge este o combinatie intre modelele S6 Edge si Note 5, iar noutatile sunt mai mult la interior: rezistenta la apa si praf, un nou procesor dezvoltat de catre Samsung sau in functie de configuratia aleasa – Qualcomm Snapdragon 820, o alta camera de 12 Megapixeli executa fotografii de mai buna calitate in situatii cu lumina redusa avand pixel mai mare si deschidere a diafragmei de f/1.7. Rezistenta la apa este un lucru foarte bun, nu te mai feresti sa scoti telefonul daca ploua sau daca esti la piscina sau pe plaja.

Telefonul are colturile putin mai rotunjite fata de generatia anterioara si un spate preluat de la Samsung GALAXY Note 5. Gripul este mai slab fata de S6 Edge si S6 Edge Plus, deci se recomanda folosirea unei huse dedicate, mai ales că fiind la 360 de grade din sticla ai nevoie de protectie impotriva socurilor si a zgarieturilor fine ce acumuleaza in timp. Camera se profileaza mai putin fata de linia generala a carcasei, dar tot atinge suprafata biroului, de aici un plus de atentie spre a nu zgaria obiectivul. Deci, husa este necesara si din acest motiv.