Senior-center acel acasa atat de dorit de batrani

De ce le-o fi dor oamenilor sa se intoarca acasa, oriunde s-ar afla? In mod paradoxal, persoane care sunt cazate la hoteluri de sapte stele suspina dupa casa lor draga si buna, locul in care trebuie sa munceasca, sa intretina curatenia si caldura!

Este atat de bine acasa, fiindca acel spatiu ne este cunocut si in acelasi timp este foarte sigur. Aici ii avem pe cei dragi si ne simtim protejati de membrii familiei.
S-au facut studii si oamenii de stiinta au demonstrat ca persoanele care raman singure in casele lor mor mult mai repede. Singuratatea, batranetea, lipsa de putere striveste. Reprezinta o nedreptate crasa sa ii lasam pe bunicii nostri singuri in casele lor, cand au nevoie mai mare de ajutor si de supraveghere.

https://www.senior-center.ro este acel acasa de care are nevoie orice batran sa i se para viata grozav de frumoasa si cand este lunga.
La casa lui, omului i se respecta intimitatea. Si la azilul de batrani de cinci stele, fiecare batran sta in camera cu un coleg sau doi, iar personalul ciocaneste la usa. Niciodata salariatii azilului de lux nu dau buzna peste pacienti. Cu toate acestea exista o supraveghere discreta ca batranii sa nu sufere in tacere. In primul rand, exista camere de monitorizare peste tot si angajati care urmaresc toate incaperile azilului. Tocmai de aceea aici nu ai sa vezi ca un batran cade si ramane acolo minute in sir sau ore.
Si personalul trece din camera in camera sa intrebe daca batranii au rufe de spalat, sa se intereseze cum se simt acestia si daca au vreo dorinta.

Acasa furnizeaza caldura necesare si protectia, odihna binemeritata, baia dotata cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea igienei. Daca locuintele batranilor devin cu vremea neingrijite, azilul este in stare perfecta. Bunicii nu sunt de condamnat, fiindca nu se mai pot urca pe scara sa repare acoperisul, nu mai pot repara poarta si gardul, nu mai pot matura curtea.
Asa, parintii si bunicii nostri ajung in cel mai luxos camin si au parte de confort maxim, fara sa depuna vreun efort pentru acest lucru.

Ce pot face bunicii in putere in noua lor casa?

1. Pot merge la bilioteca, sa citeasca acolo sau sa imprumute carti pe care sa le citeasca in camera, in parc sau in sala de socializare. Este minunat sa ai acces la carti la batranete, fiindca ele sunt un excelent antidot impotriva plictiselii.

2. Se pot plimba in curtea caminului, un loc plin de pomi si de flori, sa simta si freamatul padurii care este asa de aproape. Ce cadou poate fi mai mare decat sa aduci un batran intr-o oaza de liniste, in care sa nu mai auda claxoane, sa nu se mai topeasca de caldura?

3. Locuri special amenajate, unde bunicii sa practice sport. Mai intai sala de sport dotata cu aparatura si echipamente moderne, apoi piscina cu apa curata, de dimensiuni uriase sunt locuri menite sa ii tina in forma pe bunicii activi. Aici ei se pot bucura de absolut orice, fiindca accesul la salile de divertisment nu este deloc restrictionat.
Exista de asemenea si sali de socializare, iar aici pacientii pot sta de vorba pe diferite subiecte sau se pot juca jocuri de societate.

4. Se pot bucura de ziua lor de nastere si de sarbatori. De Craciun camerele sunt decorate tematic, bradul impodobit domneste in sala de mese, iar in zilele de sacra sarbatoare meniul este festiv, iar preotul vine aici sa faca slujba si sa ii spovedeasca pe toti cei care doresc acest lucru.

5. Se pot aranja, sa fie frumosi, fiindca vin frizeri si coafeze care tund, aranjeaza si vopsesc parul. Imi plac doamnele si domnii care se ingrijesc indiferent de varsta, sa arate impecabil.

6. Pot fi dusi in oras cu masini confortabile, la cerere, sa petreaca clipe de neuitat unde vor ei. Soferul ii asteapta pana isi rezolva problemele, sa ii aduca inapoi la azil.

7. O echipa medicala inimoasa gata oricand sa intervina, cand unui pacienti ii este rau. Medicul priceput este pregatit sa intervina, iar asistentele sa il ajute. In cabinetul medicului se gasesc si medicamente de stricta necesitate.

Evident ca si persoanele nedeplasabile au o viata suportabila aici, fiindca sunt ingrijiti permanent. Ei nu sunt condamnati sa stea inchisi in camera, ci sunt plimbati prin curtea caminului, ajutati sa isi faca baie si schimbati.

Incet-incet, bunicii nostri ajung sa se simta ca acasa aici si sa vada in fiecare coleg de camera si salariat familia sa. Familia pe care a pierdut-o prin moartea partenerului de viata, prin faptul ca nu a putut avea copii sau copiii au plecat in SUA sau Australia o regaseste aici si are certitudinea ca nu va muri singur.
Apartinatorii trebuie sa fie multumiti ca exista astfel de azile de batrani sigure si luxoase, unde isi pot aduce batranii sa traiasca fericiti, cat le-a mai ramas din viata.