Smokingul elegant la doua randuri mi-a demonstrat ca este un baiat hotarat

Petrecerea cu lume buna ma obosea, mai ales ca nu eram o buna dansatoare si nu cunosteam multa lume acolo. Nu le puteam pretinde celor cu care venisem sa se lipeasca de scaun ca mine si sa nu rupa ringul de dans, mai ales ca unii fusesera in echipe de dans si castigasera numeroase concursuri cu colegii lor.

Vremea trecea in defavoarea mea. Imi aminteam ca tocmai revenisem dintr-o tabara de tineret si acolo ni se spusese:
-Incercati in fiecare zi sa va faceti cat mai multi prieteni. Cel care reuseste sa faca acest lucru inseamna ca nu a pierdut vremea.
Am inteles strategia si stiu ca pentru a fi un om de succes trebuie sa fii un socializator desavarsit, dar nu pot si nu pot!
Eu aplic principiul: “Sa ai prieteni putini, dar de nadejde, nu de umplutura!”

La petreceri, cand stau vara pe terase la o inghetata sau la un suc ori frappe, imi place sa analizez oamenii. In ciuda faptului ca in invitatii scrisese sa venim pusi la patru ace, erau si oameni in blugi rupti, cu o camasa ciudata in sus sau cu pantalonii aceia pe care ii detest orice ar fi: cei cu turul lasat. El, tanarul care s-a apropiat de mine, nu putea sa treaca neremarcat.

Purta smoking negru https://www.adinabuzatu.ro/categorie-produs/smoking din țesătură Lanificio F.LLI Cerruti la doua randuri, cu guler sal din matase naturala. Chiar si nasturii erau imbracati in matase naturala. In partea de sus a smokingului se vedea camasa alba si fina de parca ai fi zis ca este tesuta din fulgi de zapada sau croita din dantela valurilor marii sau a apelor curgatoare care se sparg de tarm si un papion negru, tot din matase naturala. Alb-negru era un contrast care ii reliefa ochii negri si stralucitori de mura coapta, parul de abanos si tenul alb, fara pata sau semn.

Era un tanar frumos, politicos si dupa ce am facut cunostinta si am inceput sa vorbim, mi-am dat seama de inteligenta lui coplesitoare. Cel mai mult insa m-a multumit taria lui de caracter. A purtat smokingul cum scrie la carte, incheiat, exact cum se poarta cel la doua randuri de nasturi, fara sa para incomodat de acest lucru.

Era cald, atmosfera se incinsese, dar el nu s-a descheiat la nasturi nici 5 minute.
Nu era un dansator bun si in privinta asta ne asemanam, dar am facut un tango al ideilor de vis. Era un tanar citit, care stia din toate cate ceva.
Cromatica simpla din care era alcatuita garderoba lui ii scotea in relief frumusetea fizica, iar manierele pe cea spirituala.
Mai tarziu am aflat ca smokingul fusese destul de scump si ca il luase cu eforturi financiare mari, dar asa era el: respecta ceea ce se scria pe invitatie referitor la tinuta si isi purta hainele exact cum se poarta.

Cand si-a ales smokingul la un rand (pentru ca era vara) pentru cununia noastra, tot de la Adina Buzatu l-a comandat.
De data aceasta a purtat un smoking turcoaz, sa se potriveasca rochiei mele din matase naturala. El a ales culoarea motivand ca ochii mei trebuie evidentati cu orice pret.
Tinuta unui tanar la o petrecere este in mod sigur un criteriu serios de selectie a acestuia, deoarece spune totul despre el.
Un om care nu respecta dorintele organizatorilor nu va putea sa le respecte nici pe ale tale. Este adevarat ca nu are toata lumea in garderoba lucruri fine, elegante si scumpe, dar la petreceri de clasa, la nunti, banchet si botez nu se vine imbracat in blugi rupti.

Dansul, petrecerea nu scuza tinuta neglijenta. Un tanar care se respecta si care ii respecta pe ceilalti nu sta cu camasa iesita din pantaloni, isi sterge petele de pe pantofi, are grija maxima de modul in care arata.

Mi-am ales partenerul dupa modul de a se comporta la petreceri. Nu a cosumat mult alcool, nu vorbea tare sa atraga atentia asupra lui, nu era arogant sau conflictual. Mi-a placut de asemenea ca nu statea de vorba cu mine si intre timp sa traga cu ochiul la niste picioare lungi sau la un decolteu ispititor, ci imi acorda intreaga atentie.

Am fost fericita ca stie sa isi aleaga hainele si sa le asorteze perfect, ca sufera de dragul elegantei si nu face rabat de la Codul Bunelor maniere, chiar daca in joc este confortul lui.
Ne-a unit smokingul creat de Adina Buzatu si suntem fericiti. In spatele acestei piese frumoase si elegante de imbracaminte s-au aflat calitatile lui, fiindca nu orice barbat stie sa isi aleaga atat de bine hainele.

Fetelor, fiti atente la tinuta tinerilor la petreceri si procedati in consecinta! Nu alegeti orice, fiindca de cele mai multe ori caracterul unui om se descopera in aspecte marunte: in adaptarea imbracamintei la circumstante, in felul in care poarta hainele elegante, in modul in care rezista la tentatiile de orice fel din jur!