Episodul 3 – Știri interne

Tont-FM-83,3 HZ

Aici Tont-FM. (muzică)

Vă dăm ora exactă: în jur de 2

Cuș! Prezentăm știrile pe scurt:


Patentare la Vaslui

Revoluție economică la Botoșani

Fabrici în lacrimi lângă Iași

Crimă și pedeapsă la Turda

Conferințe și seminarii la Petroșani

ȘTIRILE INTERNE

Vaslui: Noul prieten de joacă al copiilor, zimbrul de apartament, de mărimea unui hamster, este îndrăgit deopotrivă de cei mici și de cei mari. Părinții pot merge la slujbă liniștiti, lăsând copiii în grija zimbrului de apartament, care în două ore îi snopește în bătaie, delectându-i apoi cu jocul ”Cine moare, unde-i priza?”.

Dacă doriți ca totuși copilul dumneavoastră să supraviețuiască coabitării cu zimbrul, vă recomandăm cursul de inițiere “În doi cu zimbrul” sau închiderea copilului în cușca anti-zimbru ®.

Botoșani: Agricultorii botoșăneni au descoperit un nou hibrid de cangur la plug. Acesta se autoaruncă pe câmp urmând ca în câteva ore să iasă la suprafața fructul acestei semințe, care este… un cangur. Acesta se seamănă singur, se ară și se recoltează singur, astfel încât în câteva zile pământurile arabile din Botoșani vor deveni crescătorii de canguri plugari.

Iași: Supraproducția de blănuri din județele învecinate i-a provocat pe ieșeni la înființarea serelor de molii. Acestea zboară cu sere cu tot peste fabricile de blănuri, mâncând deopotrivă materia primă, utilajele, precum și personalul acestor fabrici.

Turda: Lama Viorel, în vârstă de 96 de ani, dupa ce și-a violat fiica, pe Lama Victoria, în vârsta de 2 ani, a tranșat-o în 36 de bucăți. Transportată la spital, fetița a fost operată în sălile 1, 2, 4 si 8. În urma autopsiei, s-a constatat ca Victoria suferea de hipertensiune și a murit de sifilis negru infestându-l și pe tatăl ei, care a decedat la 2 ore dupa autopsie. Lama Victoria a fost găsită vinovată de infestare din culpă a numitului Lama Viorel și va fi pedepsită conform art.8 alin.5 lit t. din Legea 387/2, la aruncarea cadavrului ei în lagărul de necrofili de la Medgidia.

Petroșani: Numiții Furtun Pavel și Lopată Ghiocel, de profesie mineri, au organizat o conferință pe tema “Existența mineritului după moarte”, eseu scris de Ghiocel, în trilogia “Minerul pașnic”, “Deces în mină”, “Mina și familia”. Discuțiile în contradictoriu au transformat conferința într-un măcel, care s-a soldat cu moartea tuturor minerilor din Petroșani, astfel încât exploatările miniere din Petroșani au luat sfârșit.

(muzică…)

Știrile v-au fost prezentate de Palux Augustin și Vătămat Florența