Targ de animale arctice la Buzau

In urma conditiilor meteo favorabile din ultima vreme, Organizatia Crescatorilor de Animale Arctice din Buzau a anuntat organizarea Targului anual de animale arctice.

Principala atractie o vor constitui speciile autohtone din Buzau. In cadrul targului vor putea fi admirate dar si cumparate diverse pasari si animale de sezon rece: pinguini de oua, vulpi polare de blana, morse de carne, foci de untura, urs polar de paza, iepure polar de carne sau iepure polar pentru concursuri, reni de carne sau reni de tractiune.

Tot in cadrul targului, vor fi prezenti maestri artizani de iglu-uri sau de taiat copci, producatorii de harpoane, sanii sau caciuli din blana de hermeline si producatori de bijuterii handmade din colti de morsa.

Mirii si miresele care isi vor uni destinele in 2014, vor putea alege in locul traditionalilor porumbei sa elibereze un cuplu de morse sau pentru cei cu posibilitati financiare peste medie, o pereche de balene ucigase.

Intrarea este gratuita, dar fiecare vizitator este rugat sa doneze un litru de motorina sau un brat de lemne pentru a asigura desfasurarea targului in conditii optime.

urs-polar-iglu-buzau