Thai Facts

În urma unui sondaj desfăşurat de către mine în perioada premergătoare unui eveniment, cu vre-o 3 ani mai precis, am ajuns la concluzia că românii cunosc o gramadă de lucruri despre istoria şi obiceiurile thailandeze. Rezultatele sondajului confirmă că:

* 87% dintre români au auzit de masajul thailandez (dar îl asociază cu altceva şi-l practică sub o formă simplificată.).

* 2% dintre români ştiu precis unde e Thailanda (Thailanda este în Asia).

* 99% dintre români au mâncat mâncare thailandeză (orez).

* 90% dintre românaşi au ascultat muzică thailandeză (în filmele cu Van Damme)

* 1% au văzut dansuri thailandeze (în filmul Ana şi regele)

* 50% dintre români s-au gândit după tsunami să înfiinţeze o asociaţie de ajutorare a thailandezilor (49% se mai gândesc şi acuma)

* 0.5% ştiu că Thailanda este monarhie (jumătate din cei care au văzut Ana şi regele)

* 2 români (dar numărul este în creştere cu cititorii acestui blog) ştiu că Parlamentul Thailandei este format din Camera Reprezentanţilor (Sapha Phuthaen Ratsadon – สภาผู้แทนราษฎร) cu 500 de locuri şi Senatul (Wuthisapha – วุฒิสภา) cu 200 de locuri.

* 20% susţin că Muay Thai a fost inventat de europeni şi furat de asiatici (80% au crezut iniţial că este o înjurătură)

* 97% din persoanele de sex feminin care au făcut mâncare în viaţa lor, m-au înjurat şi m-au lovit cu bucăţi de bordură în repetate rânduri, când le-am informat că bucătăria thailandeză abundă de gusturi fundamentale: dulce, pipărat, acru și sărat. (Este într-o totală contradicţie cu bucătăria românească care abundă în sare şi piper şi ocazional Vegeta).

* 50% din agenţiile de turism româneşti, în prostia lor, oferă românilor în această perioadă de boom/buf economic, vacanţe pe plajele Thailandei de la 1200 E/persoană.

Într-o altă ordine de idei “Preocuparea budistă pentru adevăr, sinceritate, bunăvoință și politețe exclude tehnici umoristice de genul sarcasm, satiră, exagerare și parodie și nu pune prea mare preț pe umorul prostesc, pe umorul negru sau pe glumele despre religie, minorități defavorizate” fapt care mă nelinişteşte într-un fel. Daca vreodata, vreun thailandez ma asociază cu blogul, ma bate de mă cac pe mine. Exceptând situaţia în care are, desigur, peste 95 de ani şi este orb, de preferinţă şi surd (thailandezii sunt recunoscuţi pentru vârstele înaintate la care ajung datorită alimentaţiei pe bază de pisici siameze şi nurci)

Schema de mai jos, în opinia tuturor celor chestionaţi, arată a “nişte bări”. Este steagul Thailandei. Un pic de respect pentru bările lor, ce dracu?

De fapt ce vroiam să spun: urmează Festivalul Culturii Thailandeze la Bucuresti. Who gives a thai fuck about that? Eh?