Tinerii aleg ghiozdane de firma

În cadrul unui studiu s-a constatat că au avut loc multe schimbări în modelele de ghiozdane școlare. Elevii care merg la școală au devenit acum mai conștienți de brand și doresc doar să păstreze produse de calitate superioară în dulapul lor.

 O cercetare recentă a fost făcută pe genti de firma de către o revistă populară Market Plus. În cadrul studiului, au constatat că au avut loc multe schimbări în ceea ce priveste modelele de ghiozdane. Elevii care merg la școală si tinerii in general au devenit acum mai conștienți de brand și doresc doar să păstreze produse de calitate superioară în dulapul lor. Acest sondaj a fost realizat în orașele mari pentru a judeca ce gândesc tinerii în zilele noastre despre ghiozdane și ce se păstrează în interiorul lor. Este bine să împărtășim faptul că acest sondaj a dezvăluit câteva informații interesante despre importanța ghiozdanelor pentru școală sau plimbare.

Faptele arată că ghiozdanele nu sunt mai puțin decât o cutie “Pandora”, în interiorul lor sunt păstrate multe obiecte. Este destul de surprinzător să aflăm că aproximativ 69% dintre elevii de clasă superioară și de clasă mijlocie aveau rechizite in ghiozdane, care includ markeri permanenți, benzi adezive, CD-uri, stilouri, acuarele și pixuri scumpe. În plus, telefoanele mobile, tabletele, cosmeticele etc. sunt unele dintre celelalte lucruri suplimentare care erau prezente în ghiozdanele lor.

Transportarea atât de multor lucruri în ghiozdanul unui elev il poate face greu să il poarte pe umeri. Studiul privind efectele asupra sănătății rucsacurilor grele a venit cu câteva fapte uimitoare, în care problema principală este că “sarcina grea poate duce la probleme de mușchi, dureri de spate și stres în sistemul nervos, ceea ce este destul de periculos pentru sănătatea cuiva”.

Potrivit medicilor, greutatea maximă a unui sac de școală nu ar trebui să fie mai mare de o zecime (10%) din greutatea corpului elevului, dar în prezent se pare că este mai mult de 20%, ceea ce este din nou o problemă mare.

Specialiștii în fizioterapie explică faptul că, pentru a purta un sac de greutate mare, un copil trebuie să se aplece înainte, ceea ce duce la dezvoltarea unei posturi proaste și creazaun stres suplimentar asupra mușchilor, măduvei spinării și a ligamentelor interne.

Într-un studiu efectuat în 2001, s-au arătat că mai mult de șapte mii de vizite la urgență au fost legate de ghiozdanele școlare, în care majoritatea leziunilor au avut loc la copiii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Pentru a minimaliza această problemă, multe țări au oferit instrucțiuni furnizorilor de ghiozdane pentru școală pentru le proiecta ergonomice, asigurând standardele de calitate și montate corect pe umeri.